Pro lepší zážitek prosím změňte svůj prohlížeč na CHROME, FIREFOX, OPERA nebo Internet Explorer.

Detail místa

Tipy na výlet

Zoo Dvůr Králové


Popis
Typ : Tip na výlet
Přidáno : 20. 7. 2020
Lokalita : ZOO Dvůr Králové, Štefánikova, Dvůr Králové nad Labem, Česko
Příroda : zoo

Zoologická zahrada a Safari park Dvůr Králové, zaměřená na chov afrických zvířat, byla založená v roce 1946. Vstupné zahrnuje pěší pochůzku mezi expozicemi se zvířaty. Několikrát do dne se uskutečňuje povídaní o jednotlivých skupin zvířat s proškoleným zaměstnancem.

Doporučuji si v rámci návštěvy zoologický zahrady koupit buď lístek na upravený turistický autobus spolu s výkladem o zvířatech a částech safari anebo si zaplatit vjezd vlastním autem.

Safari je rozděleno na několik části nazvaných podle národních parcích v Africe, v kterých se nacházejí býložravce a pak se zde nachází samostatné lví safari.

 V areálu se nachází několik stánku a restaurací, přičemž řada z nich je zaměřená na africké speciality (ochutnali jsme tři druhy afrických jídel a byly vynikající).

Co se týče parkování, k dispozici je parkoviště před vstupem do zoo ale může se stát (to se stalo nám), že bude plně obsazené. 

https://safaripark.cz/

 

 



Lokalita
Hodnocení a komentáře

Novinky ze světa karavaningu
Volkswagen Multivan s balíkem Good Night
Paket Good Night mění Multivan na kempingový minivan
Volkswagen Multivan je skutečným univerzálem pro rodinu, volný čas, každodenní život, podnikání a dobrodružství všeho druhu. Navíc zaujme svojí flexibilní koncepcí interiéru se snadno nastavitelnými, sklopnými a vyjímatelnými sedadly v... číst více ...

SOD Peak 6x6 3358-6500
Luxusní expediční vůz SOD Peak 6×6 Mercedes-Benz nebo MAN
Společnost Stone Offroad Design (SOD) opět dokázala, že je právem v čele odvětví expedičních vozidel. Model Peak 6×6, který lze postavit na podvozku Mercedes-Benz Arocs nebo MAN TGS, je víc... číst více ...

Hymer Grand Canyon S
Hymer zaujal na iF Design Award hned dvakrát
Hymer Grand Canyon S a Eriba Touring Colour Editions s výrazným designem a inovativními řešeními oslovují nejen zákazníky, ale také znalce automobilového průmyslu. Na včerejším iF Award Night v Berlíně... číst více ...

Podobná místa
Nahoře