Volkswagen pro letošní výstavu Caravan Salon v Düsseldorfu připravil studiu obytného vozu California XXL, jejíž základ tvoří modelová řada Crafter. Obytné přestavby California jsou mezi cestovateli velmi oblíbené, jenže ne každému svou velikostí vyhovuje modelová řada Transporter. Volkswagen proto rozhodl Californii zvětšit a představil její koncept XXL. Volkswagen Crafter tak přenese kvality modelu California do kategorie o třídu větších obytných automobilů Volkswagen.

Prostorná karoserie modelu Crafter umožnila studii California XXL poskytnout velkoryse pojatý interiér, ve kterém se počítá třeba s komfortním lůžkem o délce dvou metrů, své místo má i účelná a praktická kuchyňka, v níž nechybí varná deska se dvěma plynovými hořáky, lednička, kuchyňský dřez a rozšiřitelná pracovní deska. Volnost pohybu má poskytnout obytný prostor s předními sedadly otočnými o 180 stupňů. Koupelna se sprchou a WC má poskytovat svou novou koncepcí ještě více místa a komfortu.

Přečtěte si také:  Hobby Maxia Van 680 DT s multifunkční skupinou sedadel na spaní a sezení tváří v tvář

Více informací o nové studii California XXL má Volkswagen zveřejněn při její světovou premiéru na veletrhu Caravan Salon v Düsseldorfu konaném od 26. srpna do 3. září letošního roku.

Foto: Volkswagen

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.