Patriot Campers X1 je od roku 2014 počtvrté v řadě stanovým přívěsem na australském kontinentu. Už na první pohled je jasně odkud pochází a do jakého terénu je primárně určen. Nedostatek zpevněných cest ale také průjezdy hlubokou vodou dělají tento offroadový přívěs tvrdým a drsným.

Patriot Campers X1, australský stanový přívěs roku 2017Lehký a silný s pneumatickým odpružením
Patriot Campers X1 je od základu stavěn tak, aby prošel kamkoli. Tělo z hliníkového monokoku je navrženo pro odolnost a pevnost. Jeho nekorodující, práškově lakované panely se integrují s galvanizovaným podvozkem pro vynikající konstrukční integritu. X1 je silný, ale zaroveň lehký. Váží 960 kg a snese dalších 640 kg zátěže. Kompaktním rozměrům přispívá jeho délka 3,3 m a šířka 1,85 m. Ve složeném stavu má na výšku 1,75 metru.
Vzduchové zavěšení je ve standardu a poskytuje opravdovú všestrannost a pohodlí. Snadno ovladatelné ovládací prvky umožňují přívěs pro jízdu zvednout nebo jej pro účely nastavení kempování snížit a vyrovnat. Technologie vzduchového odpružení přináší optimální světlou výšku na rovné silnici i v terénu. X1 je vybaven dvojitými tlumiči a terénními pneumatikami.

Přečtěte si také:  Nejkrásnější udržitelné kempy v Evropě pro dovolenou šetrnou ke klimatu

Patriot Campers X1, australský stanový přívěs roku 2017

Dvě verze a množství úložného prostoru
K původní verzi pro dva lidi přibyla nová verze Grand Tourer pro čtyři. Nejdůležitějším rozdílem je velikost stanu. V modelu Grand Tourer je prostorná manželská postel pro rodiče a dvě samostatná lůžka pro děti. Stavba, rozložení obou verzi zabere přibližně 5 minut. Zavazadlový prostor u obou činí krásných 2000 litrů.
V přední části se po vytažení zásuvky objeví kuchyňská část tvořena nerezovým umyvadlem, pracovní deskou s příborníkem a velkou přenosnou chladničkou. Rozložením vznikne kuchyňský kout ve tvaru písmene L, který poskytne ještě sporák s dvěma plynovými hořáky s ochranou proti větru.

Patriot Campers X1, australský stanový přívěs roku 2017Chytrý a účinný prostor na druhé straně je určen pro volné uložení předmětů jako jsou kempinkové židle, stoly, solární panely apod. Tyto úložné prostory jsou vybaveny LED osvětlením a gumovým těsněním pro udržení nákladu v čistotě a bez prachu.
Přední část ukrývá místo pro umístění dvojice plynových lahví, hasicího přístroje a grilu na výsuvném kloubovém rameni. Grilování je prostě v australské přírodě samozřejmostí. Tento prostor je také chráněn markýzou.
Součástí Partner Campers X1 jsou dvě 120 Ah baterie, které lze nabíjet prostřednictvím stávajícího 240 voltového kabelu nebo pomocí doplňkových solárních panelů. K dispozici je i 350 W měnič napětí, který je pro nabíjení mobilních zařízení vybavený USB.
Oceněný přívěs kromě rodné Austrálii je velmi populární a úspěšný také v USA.

Přečtěte si také:  Dovolená v evropských kempech bude dražší v průměru o sedm procent. Chorvatsko letos vyjde nejdráž

Foto: Patriot Campers

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.