Frankia, jeden z mála výrobců obytných automobilů, kteří mají ve svém výrobním programu modely zakládající se na vozech Mercedes-Benz Sprinter představila před Caravan Salonem nové polointegrované modely T 7400 řady M-Line.

K dispozici jsou svým vnitřním uspořádáním profily, které známe již z aktuální nabídky. Tentokrát nás však zaujala nová tvar automobilů, protože Frankia jich představila na novém podvozku, jehož základ tvoří Mercedes-Benz Sprinter VS30. A musíme říci, že vypadají úchvatně. Designéři si dali na exteriéru záležet, což prozrazuje i decentní přechod mezi kabinou a obytnou částí pomocí plastových doplňků na předních dveřích.

Frankia M-Line T 7400

Rovná dvojitá podlaha

Exteriér ale není jediná originálnost. Musíme vyzvednout kontinuální dvojitou podlahu bez zbytečných schodů a obrovskou vnitřní výšku 2,03 metru. Profil T 7400 GD nabízí dvojici samostatných lůžek (195×79 a 200×79 cm), T 7400 QD se pyšně centrální manželskou postelí (195×140 cm).

Přečtěte si také:  Etrusco rozšiřuje nabídku polointegrovaných vozidel na základech Renault Master

Frankia M-Line T 7400

Interiéru dominuje nový design s homogenním přechodem mezi jednotlivými částmi vozidla, panoramatická střecha Frankia Heki 3 a pevné střešní okno v přední části pro ještě lepší osvětlení interiéru. V kabině řidiče a spolujezdce jsou standardně komfortní kapitánské sedadla od firmy SKA a standardem se stává i 24 palcový televizor.

Frankia M-Line T 7400

Užitečné zatížení zatím výrobce neudává, ale počítáme, že vozidla s max. hmotností 5t nabídnou dostatečně velkou rezervu. Profily T 7400 dokonale zapadají do know-how značky Frankia, čemuž odpovídá i cena těchto velkých a luxusních modelů, začínající na částce 116.500 Eur.

Info: www.frankia.com

Foto: Frankia

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!