Ford rozšiřuje svůj program kempinkových vozidel a k stávajícím modelům Nugget a Nugget Plus připravuje jejich větší verzi Big Nugget. Poprvé bude studie obytné dodávky založené na vozidle Ford Transit prezentována na nadcházejícím Caravan Salonu v Düsseldorfu. Očekává se, že kempinkový vůz ve třídě velkých transportérů bude do výroby zařazen v první polovině roku 2020.

Ford už kempingové auta nabízí na základě menšího modelu Transit Custom, a to minivan Nugget se střešním stanem a zvýšenou střechou a Nugget Plus s prodlouženým rozvorem. Big Nugget se na rozdíl od menších sourozenců spoléhá na klasické uspořádání, typické pro obytné dodávky. Příčná postel v zadní části vozidla, kuchyňská linka s lednicí uprostřed na straně spolujezdce, samostatná koupelna a sezení s jídelním stolem a lavicí na straně řidiče. Kromě těchto informací z poskytnutého půdorysu, jsou od Fordu známy již pouze rozměry lůžka 200×130 cm a vnitřní výška 2,05 metru.

Ford Big Nugget

Rekreační vozidlo je stavěno ve spolupráci s osvědčenou firmou Westfalia z Rheda-Wiedenbrücku. Přibližně šest metrový Big Nugget je založen na dodávce Ford Transit s předním náhonem, dlouhým rozvorem (3750 mm) a vysokou střechou (L3H3). Kolín nad Rýnem tak reaguje na Grand Californii od Volkswagenu.

Ford Big Nugget

Nový Big Nugget je dokonalým doplňkem rodiny Ford Nugget, který díky velkorysému prostoru a vysoce kvalitních funkci představuje perfektní upgrade pro přátele předchozích modelů Nugget. Zároveň však nabízí skvělou alternativu obytných automobilů s kompaktními vnějšími rozměry bez ztráty pohodlí.

Přečtěte si také:  Dethleffs sází na rozmanitost obytných dodávek Globetrail, nabídku rozděluje do dvou řad

Světová premiéra: Caravan Salon Düsseldorf 2019, 31. srpen 2019 – 8. září 2019, výstavní místo Ford (Hala 16, D 40)

Foto: Ford-Werke GmbH / Westfalen Mobil GmbH 

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.