Affinity, nový výrobce obytných automobilů z Polska, oslaví svou premiéru na veletrhu CMT ve Stuttgartu. S novou značkou přichází starý známý zkušený tým, který byl zodpovědný za nezaměnitelné automobily typické vysokou střechou a moderně řešeným interiérem Globe-Traveller.

Zakladatelem společnosti je bývalý designér a generální ředitel společnosti Globe-Traveller Jacek Jaskot, jehož podpis je jasně viditelný i na novém vozidle Affinity: atypická střecha, jedinečný design a inovativní interiér. Finančně za novou značkou stojí švédská společnost KABE AB, výrobce karavanů a obytných automobilů, který v tomto segmentu působí již od roku 1957.

Affinity Camper Van

Cílem při návrhu nového kempingového vozu Affinity Camper Van, bylo vytvořit pohodlný mobilní domov pro rodiny s dětmi. Volba pro základ padla na nový populární Fiat Ducato nebo Peugeot Boxer, které jsou snadno ovladatelné, univerzální a úsporné. Vozidla s délkou 6,4 metru, šířkou 2,1 metru a výškou 2,8 metru, poskytují díky jejich kompaktní velikosti místo na spaní až pro čtyři osoby. Affinity Camper Van je navržen a vyroben s velkou péčí s důrazem na detaily.

Pocit prostoru byl jednoznačně jedním z hlavním cílem designéra. Odlišnosti oproti zaužívanému rozložení najdeme nejen v exteriéru, ale i v interiéru vozidla. Půdorys je výjimečný i kuchyňkou ve tvaru L za předním sezením. Relativně velký dřez, plynový sporák s dvěma hořáky, 90-litrová kompresorová chladnička a velká pracovní deska dělají z této kuchyně jednu z nejpohodlnějších v segmentu dodávkových automobilů. Pokud se sousedící lůžko během dne nepoužívá, je možné ho odsunout a získat tak navíc prostor pro pohyb. Pocitu prostoru přidává i dostatečné prosvětlení interiéru, rozšíření bočních stěn a upravená střecha. Dvojitá podlaha a tepelná izolace umožňují celoroční využití vozidla. O teplo a příjemné klima se postará Truma Combi 4E na elektriku nebo plyn, připadne volitelně Truma 6 Diesel. Nádrže, chráněné proti mrazu, jsou umístěny ve vyhřívaném interiéru. Velká koupelna je umístěna v zadní části vedle francouzského lůžka.

Přečtěte si také:  Edice Frankia Platin Pure a nová Frankia Now v premiéře na CMT 2024 ve Stuttgartu

Největší inovací jsou však postele. Podélné zadní lůžko lze elektricky zvednout. Pokud je v nejvyšší poloze, pohodlně je pod ním možné umístit dvě jízdní kola. Sezení v přední části se několika jednoduchými kroky snadno přemění na palandu. Lůžka jsou široké 67 cm, spodní je dlouhé 182 centimetrů, horní je dokonce o 10 centimetrů delší.

Affinity Camper Van si svou premiéru odbude 10.1.2020 na veletrhu cestovního ruchu CMT ve Stuttgartu, East Entrance, stánek EO26 . V té době společnost spustí i své oficiální internetový stránky.

Další informace: www.affinity-rv.eu

Foto: Affinity

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.