Obytný automobil LMC Cruiser T nevypadá na první pohled nijak výjimečně. Částečně integrované vozidlo na základě Fiatu Ducato zárukou úspěchu je, ale pozornost budí až pop-top střecha, která je v této kategorii neobvyklá. Společnost LMC ze Sassenbergu, patřící do skupiny Hymer Group, úspěšně vyrábí rekreační vozidla již 65 let a měla by vědět co dělá. Navíc pro rok 2021 vsadila u modelové řady Cruiser T na osvědčený recept vnitřního uspořádání.

Modelová řada Cruiser T představuje komfort a potěšení z jízdy. Při dvou půdorysech, které při výletech poskytují celkovou nezávislost, nabízí prostor až pro čtyři osoby. Charakteristika vnitřního uspořádání je pro oba typy stejná, liší se pouze střední částí, která má přímý vliv na celkovou délku automobilů. Z variant je možné vybrat si mezi větší, prostornou koupelnou se samostatným sprchovým koutem nebo kompaktní koupelnou Vario.

Příjemný interiér s chytrými funkcemi

Bukový dekor v kombinaci s bílými panely vytváří příjemný pocit pro celý vnitřní prostor. Atmosféru po večerech dotváří stmívatelné a nepřímé LED osvětlení. Skupina sedadel ve tvaru L v obývací části má tzv. zimní opěradla, které zajišťují optimální cirkulaci vzduchu a tím i lepší klima v chladnějších dnech. Uspořádání sezení s nastavitelným stolem působí kompaktně, výběr světlého, barevně vhodného čalounění neubírá na pocitu prostornosti. Přestavbou centrálního sezení lze vykouzlit další spací prostor. Prosvětlení a větrání zabezpečuje velké střešní okno. Vstup do obytné části je přes 70 cm široké vstupní dveře s centrálním zamykáním.

Největší rozdíl mezi nabízenými modely je uspořádání ve střední části vozidla. Tvar kuchyně je přizpůsoben volbě koupelně. Kratší model T662 G, který je vybaven Vario koupelnou na straně řidiče, má rovný kuchyňský pult od vstupních dveří. Do pracovní desky je vhodně zakomponován plynový sporák s třemi hořáky s elektrickým zapalováním a hodinami, doplněný integrovaným umyvadlem. Tento celek z nerezové oceli je chráněn děleným sklem ze dvou částí. Model T732 G má samostatný sprchový kout a dostatečně prostornou koupelnu s umyvadlem a WC na straně spolujezdce. Tím bylo umožněno klasické umístění kuchyňského pultu ve tvaru L, který je osazen plynovým sporákem s třemi hořáky s elektrickým zapalováním a hodinami a samostatným umyvadlem. Standardně je u obou modelů kuchyň vybavená velkoobjemovými zásuvkami s měkkým dojezdem a 140 L ledničkou Smarttower.

Přečtěte si také:  Carado T457 se sezením tváří v tvář doplňuje novou generaci polointegrovaných vozů

Ložnice je přizpůsobena současnému trendu s podélně umístěnými samostatnými lůžky, z nichž je možné jednoduše vytvořit jednu velkou ložnou plochu. Pohodlí zajišťují lamelové rošty a komfortní matrace ze studené pěny. Pod stropem v místě hlavy se nacházejí uzavíratelné skříňky, po bocích jsou otevřené police, na kterých je možné pomocí elastickému systému bezpečné uložení věcí. Nepřímé osvětlení nad skříňkami vytváří příjemnou a útulnou atmosféru.

LMC Cruiser T
Pop-top střecha

Výklopná střecha je u velkých obytných automobilů spíše raritou. U LMC tento problém neřešili a jako alternativu namísto spouštěcí postele tuto volitelnou možnost nabídli. Za okamžik je tak možné vytvořit na spaní další dvě místa. V interiéru se vnitřní rozměry zabudováním pop-top střechy nemění, vnitřní výška a odkládací prostory pod stropem zůstávají nedotčeny. Přístup do 116 cm vysokého stanu je prostřednictvím dvoudílného hliníkového žebříku. Komfort spánku na lůžku o rozměrech 234×133 cm zajišťuje pěnová matrace s roštem. Optimální odvětrání je prostřednictvím otvorů s ochranou proti hmyzu na všech stranách a střešním oknem. Rozměry výklopné střechy jsou přibližně 260 x 157 x 12,5 cm, v případě zabudování střešního okna je třeba k výšce připočítat dalších 12 cm. Jelikož u obytných automobilech se počítá s každým kilogramem nákladu a příslušenství, v případě pop-top střechy je třeba mít na zřeteli její hmotnost 120 kg, čímž zřetelně zasáhne do pohotovostní hmotnosti vozidla. Na druhou stranu rozšíří místo na spaní pro další dvě osoby s maximální zátěží 160 kg.

Přečtěte si také:  Knaus Tourer CUV a Tourer Cuvision na základě VW T6.1, novinky obytných automobilů třídy CUV
12 letá záruka na těsnost

Využitím inovativní LLT technologie (Long Life Technology) pro dlouhou životnost vozidla a zachování jeho hodnoty se na Cruiser T vztahuje 12 letá záruka těsnosti. U LMC spoléhají na sofistikovanou technologii montáže, účinné izolační materiály, stabilní PU vzpěry pro stabilitu a torzní tuhost podvozku, izolační jádro z XPS v podlaze proti pronikání vlhkosti, GRP ochranu podvozku a střechy proti krupobití a povětrnostním vlivům. Dvanáctiletý příslib těsnosti je však platný pouze do nájezdu maximálně 120000 km s podmínkou absolvování každoroční (zpoplatněné) kontroly vozidla smluvním partnerem LMC.

LMC Cruiser T 662 G

Výrobce: LMC

Modelová řada:  Cruiser T

Typy:

LMC Cruiser T 662 G

LMC Cruiser T 662 G
Celková přípustná hmotnost: 3.500 kg
Celková délka: 6.990 mm
Místa na spaní: 2/3/5
Cena: od 59.900 Eur
technické parametry

LMC Cruiser T 732 G

LMC Cruiser T 732 G
Celková přípustná hmotnost: 3.500 kg
Celková délka: 7.550 mm
Místa na spaní: 2/3/5
Cena: od 62.900 Eur
technické parametry

Foto: LMC

LMC Caravan GmbH & Co. KG

LMC je zkušený výrobce obytných automobilů, obytných van a karavanů pod záštitou skupiny Erwin Hymer Group. V závodě Sassenberg v Münsterlandu společnost již více než 65 let vyrábí ve vlastním výrobním závodě vozidla pro volný čas, která se vyznačují vysokou kvalitou, odolností, bezpečností a mnoha chytrými nápady, které umožňují bezstarostné cestování.

Domovská stránka výrobce: www.lmc-caravan.de

Další informace na naší stránce: LMC

Inzerce – prodej, pronájem a koupě vozidel LMC

Přečtěte si také:  Hobby sází na rozmanitost i v roce 2024, obytnými vozy Optima chce oslovit každého

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.