Přesně před rokem představil Bürstner na CMT ve Stuttgartu trojici obytných automobilů vycházejících z osvědčené dodávky Fiat Ducato. Cílovou klientelou, dnes už úspěšné modelové řady Campeo, byla mladá veřejnost orientovaná na volnočasové aktivity a sport. Možnosti Campea však chce Bürstner rozšířit širšímu okruhu zájemců, proto pro modelový rok 2021 vybavil nejkratší typ C 540 pohonem všech kol.

Za základ vozidla posloužil tentokrát Citroën Jumper s kompaktními rozměry pro výbornou manévrovatelnost. Taková sestava je pro německého výrobce ještě něčím výjimečná, jedná se totiž o první obytnou dodávku Bürstner s oběma hnacími nápravami. Rozdíl v odlišnosti od klasického Campea je možné spatřit již na první pohled. Exteriér s opticky terénním vzhledem karoserie v šedé barvě s výraznou speciální grafikou a nepřehlédnutelným označením doplňují 16″ ráfky z lehké slitiny. Pro zvýraznění atraktivity a zlepšení jízdy mimo zpevněné povrchy přijde vhod doplňkový offroadový balíček, který výrazně zlepšuje mobilitu v terénu díky větší přilnavosti. Balíček přináší zvýšení podvozku o 22 mm vpředu a 60 mm vzadu, samosvorný diferenciál, terénní pneumatiky a ochranu podvozku.

Přečtěte si také:  Bürstner Delfin je zpět, tentokrát jako obytná dodávka na bázi Renaultu Master

Praktický a stylový interiér

Bürstner Campeo C 540 4×4 je jinak totožný s modelem C 540 založeném na Fiatu Ducato. Designéři od Bürstner vybavili vozidlo nejen praktickou, ale i stylově zdařilou výbavou. Odstranili polici nad kokpitem a kromě čisté světlé výšky vytvořili tím plynulý prostor v obytné a jídelní oblasti, kde při ne velkém stole mohou stolovat díky přídavnému podstavci čtyři lidé. Standardně vozidlo nabízí místo na spaní pouze pro dva na příčné umístěné manželské posteli (197×133 / 130 cm) v zadní části. Za další místo na spaní v podobě pop-top střechy je třeba si připlatit. Zvedácí střecha v bílé verzi stojí 3.790 Eur, na lakovanou v barvě karoserie je třeba si připravit 4 690 Eur. Další volitelné místo v podobě nouzového lůžka o rozměrech 180×80 cm je možné vytvořit z místa k sezení za předpokladu, že si ho majitelé za 310 Eur objednali ze seznamu možností.

Kuchyňská linka, klasicky zabudovaná na pravé straně, je navržena prakticky. Ve vestavěné nerezové jednotce je integrovaný dřez a plynový sporák s dvěma hořáky. Linka boduje dostatečně velkým úložným a pracovním místem na krycí desce sporáku nad 90-litrovou kompresorovou chladničkou. V kompaktní koupelně oproti je uspořádání pevného umyvadla, otočného kazetového WC a sprchové vaničky prostorově efektivní a nevybočuje ze zaběhnutých standardů obytných dodávek. Výsuvnou sprchovou hadici je možné vytáhnout ven, což je plusový bod pro všechny, kteří mají rádi volnočasové aktivity a potřebují se zbavit znečištění mimo vozidla. Zároveň, pokud nechcete přepravovat své vybavení, ať už horská kola nebo jinou sportovní výstroj na zadním nosiči nebo střeše, je možné je uložit do úložného prostoru v zadní části, který se získá sklopením matracových částí a dvoudílného roštu.

Přečtěte si také:  Crosscamp Base X se základem Mercedes-Benz Vito 4×4: první model značky s pohonem všech kol
Atraktivní možnosti přizpůsobení

Základním vozidlem pro Bürstner Campeo C 540 4×4 je Citroën Jumper s 2,2-litrovým Blue HDI motorem s výkonem 102 KW (140 PS), který splňuje emisní normu Euro 6D Temp. Ceník Campea 4×4 v základní konfiguraci na německém trhu začíná na částce 52.030 € (včetně 19% DPH). Přizpůsobit si vůz je možné prostřednictvím šesti atraktivních originálních balíčků začínající částkou 290 Eur a končících na 4.980 Eurech za Offroad paket.

Výrobce: Bürstner

Modelová řada:  Campeo

Typ: C 540 4×4 (technické údaje)

Foto: Bürstner

Bürstner GmbH & Co. KG

Bürstner je značka v mainstreamovém segmentu, která vyrábí obytné automobily, obytné dodávky a karavany. Bürstner je známý zejména harmonickým bydlením, funkčnosti, komfortem a moderním vzhledem. Bürstner GmbH & Co. KG sídlí v německém městě Kehl na západě Bádenska-Württemberska. Spolu s druhým výrobním závodem v alsaskem Wissembourgu (F) je součástí skupiny Erwin Hymer Group.

Domovská stránka výrobce: www.buerstner.com

Další informace k dispozici na naší stránce: Bürstner

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Bürstner

Přečtěte si také:  LMC umístil ve studii Innovan 592 podélné jednolůžka do 6 m dlouhé obytné dodávky

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!