Adria odhalila koncept designu nového modelu SuperTwin, který by měl být oficiálně uveden na trh v roce 2025. SuperTwin je vůbec první kempinkový van značky Adria na bázi vozu Mercedes-Benz, který nabízí stálý pohon všech čtyř kol. Novinkou se otevírají slovinskému výrobci možnosti vstupu do segmentu terénních obytných vozidel, čímž osloví i outdoorové nadšence, kteří vyhledávají dobrodružství a vozidla schopná zvládnout náročný terén.

Specifikace a uspořádání modelu SuperTwin ještě nebyly zcela definovány, ale předváděný vůz vykazuje výrazný, účelný a prémiový design exteriéru. Z vozidla vyzařuje detailní využití prostoru, dostatek funkčnosti a prémiová úroveň komfortu. SuperTwin nabídne širokou škálu funkcí a možnost výběru z různých uspořádání. Záměrem je nabídnout standardní jídelní kout nebo skupinu sezení se samostatným sedátkem pro více prostoru v obývací části.

Denis Car, produktový ředitel Adria Mobil: „Na trh uvádíme nový prémiový vůz na vrcholu naší řady Twin, Supertwin. Vychází z modelu Mercedes-Benz Sprinter a je k dispozici s pohonem zadních kol a také s trvalým pohonem všech kol. Boduje svým poutavým, elegantním a kvalitním interiérem, který spojuje velmi klasický design s nejmodernějšími technologiemi a uživatelským komfortem.“

Základ modelu Adria Supertwin 4×4 zahrnuje prakticky vše, co je pro vozy této třídy typické. Základní vůz Mercedes-Benz Sprinter disponuje například motorem o výkonu 190 k, 17palcovými hliníkovými disky s pneumatikami s pohonem všech kol, systém MBUX včetně navigace a couvací kamery, doplněný markýzou, lithiovou baterií s kapacitou 100 ampérhodin a naftovým teplo.

Elegantní tmavý interiér

V interiéru se odráží design zaměřený na uživatele s velkým prostorem a otevřeným uspořádáním. Jedinečný styl ztělesňuje luxus, eleganci a sofistikovanost s vysoce kvalitními materiály a rafinovanými texturami. Rozložení má Adria Supertwin klasické, ale jeho provedení je lichotivé. Nápadně kvalitní interiérový design a inovativní atmosféra interiéru se od stávajících modelů radikálně liší. SuperTwinu dominuje útulná atmosféra s šedými tóny a dokonale kontrastujícími s přírodním dekorem dřeva. Stěny potažené tlustou plstí, včetně střechy, přinášejí bonusem v podobě integrovaného nepřímého ambientního LED osvětlení. Atmosféru dotváří velké panoramatické střešní okno v kabině řidiče, dodávající výrazný světelný příkon.

Funkční design interiéru

Jelikož Sprinter je ve skutečnosti příliš úzký na montáž klasických příčných postelí, Adria rozšířila zadní část o lisované panely karoserie, které umožnily instalaci postele o rozměrech 140 x 195 centimetrů.

Vaření probíhá v kuchyňském koutě na dvouhořákovém plynovém sporáku. Zásoba plynu je zajištěna 5 kilogramovou lahví. Toto množství stačí, protože topení je naftové a plyn se používá pouze k vaření. Určitou vzdušnost zajišťuje 84litrová kompresorová chladnička, která nesahá až ke stropu, ale je jen mírně vyvýšená.

Oproti kuchyňskému koutu se nachází koupelna, která je navzdory omezenému prostoru dostatečně funkční. Díky otočné stěně lze umyvadlo přesunout nad kazetovou toaletu, čímž vznikne pohodlný sprchový kout. Koupelně prospívá i lichotivé zpracování s příjemným podsvícením.

Adria Supertwin: cena a dostupnost

Nový Supertwin 4×4 představuje vrchol řady obytných dodávek Adria. Přestože jde v současnosti o koncept, Adria avizuje oficiální uvedení na trh v roce 2025 za cenu začínající na částce 122.990 eur*. O něco později bude k dispozici civilnější a levnější varianta s pohonem zadních kol. Její cenu Adria zatím nezveřejnila.

Zdroj: Adria

* Výrobcem doporučená maloobchodní cena založená na prodejních cenách v zemi výrobce. Ceny v jiných zemích se mohou lišit v důsledku konverze měny a DPH, poplatků a dovozních cel specifických pro danou zemi. Aktuální ceny poskytují místní prodejci.

Adria Mobil, d.o.o.

S více než padesáti lety zkušeností v navrhování a výrobě rekreačních vozidel nabízí Adria Mobil mnoho výhod, pokud jde o kvalitu, důraz na detail a výběr vozidel, funkcí a příslušenství. Všechny obytné vozy a dodávky Adria Mobil jsou vyráběny v nejmodernější továrně v Novo Mesto ve Slovinsku ve střední Evropě a jsou podporovány prvotřídními zárukami se sítí více než 450 prodejců a poprodejním servisem. prodej a náhradní díly. Značka Adria nabízí inovativní design pro svá vozidla pro volný čas, moderní styl, prémiový komfort a důmyslné prvky, jako je „panoramatická kupolová střecha“ (první na světě) u modelu Coral nebo „Slide-Out“ (první v Evropě) v modelu Compact.

Domovská stránka výrobce: adria-mobil.com

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Adria

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Adria

Přečtěte si také:  Dethleffs sází na rozmanitost obytných dodávek Globetrail, nabídku rozděluje do dvou řad