Německá společnost Project Camper se specializuje na výrobky pro zatemnění a zateplení oken kempinkových vozidel. Jejich magnetické clony přizpůsobené pro VW Bulli, Mercedes Sprinter, Ford Transit, Toyota Land Cruiser, Land Rover Defender apod. jsou vyráběny na zakázku a lze je aplikovat během několika vteřin.

Sluneční clony vyvinuté praxí
Zakladatelé společnosti Jan Richter a Stefan Richter (navzdory stejnému příjmení nejsou rodina) jsou surfoví nadšenci, kteří si v roce 2011 sami přestavěli svůj VW T5 na kempingové auto. A jak tomu často bývá i jejich nápady vycházejí ze zkušenosti. Jejich přesvědčení je, že nejlepší nápady přicházejí z praxe a ne zpoza stolu. Jejich výrobky jsou funkční a praktické. Rychle se aplikují, což je samozřejmě ideální, pokud chcete trávit tolik času na vodě jako surfaři. Jan a Stefan pracovali na jejich nápadu dva roky, až po tomto čase přišli konečně na clony, které byly natolik dobré, že je začali sami vyrábět. V roce 2013 se v jejich internetovém obchodě objevily první termo clony. Nyní je prodávají nejen po celé Evropě, ale objednávky přišly dokonce z Austrálie.

Přečtěte si také:  Vanexxt s modulárním systémem nově definuje flexibilitu Ford Tourneo Custom

Project Camper - VW T6 Caravelle

Aplikace během několika sekund
Clony jsou magnetické a nasadit je lze během několika sekund. Pokud vaše dveře nebo okno nemají kovový rám, používají se k zavěšení termo clony samolepicí podložky. Nemusíte tak vrtat otvory a v případě potřeby je lze odstranit. Ve velké cloně, která je používána na čelní sklo jsou instalovány čtyři držáky, které se dají přichytit za sluneční clony automobilu. Celou instalaci této clony mate během 15 sekund. Po použití můžete clony snadno složit a odložit na své místo, přičemž svou velikostí nezaberou mnoho místa. Termo clony z vícevrstvého tepelného materiálu chrání před slunečním zářením a zároveň izolují před teplem, chladem a hlukem. Navíc jsou absolutně nepřehlédne. Projekt Camper nabízí v současné době speciálně rohože na míru pro celou rodinu VW Bulli.

Přečtěte si také:  Renault pokračuje s vizí Hippie Caviar, tentokrát elektrickou verzí Motel

Z vnitřní strany si můžete vybrat trendovou vzorovanou nebo jednobarevnou uni látku. Speciální vnější textilie je šedá nebo černá. Ceny pro současný model T6 se pohybují v rozmezí 178 až 199 Eur pro kokpit a 240 až 265 Eur pro obývací část. V závislosti na vnitřní tkanině kompletní sada vyjde na 399 nebo 439 Eur. Ceny celého balíčku pro T1 jsou 359 a 399 Eur.

Více info na: projekt-camper.de

Foto: project-camper.de

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.