Edgar, upravený Mercedes-Benz Sprinter 4×4 od EAV pro štyrčlennú rodinu

0

Podkladem pro přestavbu Edgar posloužil pro Elementum Adventure Vehicles grafitovo šedý Mercedes-Benz Sprinter 170 4×4 ve specifikaci 2016. Již samotný automobil byl přímo od výrobce plně nabitý všemi možnými bezpečnostními a komfortními balíky.

Exteriér ve stylu expedičního vozidla je doplněnými markýzou Fiamma s LED osvětlením okolí na stráně spolujezdce, žebříkem s přístupem na střechu, střešním nosičem a střešní truhlou Thule. Solární panely poskytují výkon 300W. Pro lepší výkon a udržitelnost na nezpevněných cestách je vybaven velkými 18-palcovými koly s pneumatikami Goodyear Wrangler Duratac, které mu navíc dodávají vizuální pocit, že projde vším.

Interiér je navržen tak, aby poskytl pohodlí a základnu pro jakékoli dobrodružství čtyřčlenné rodině. Příjemné klima zajišťují dva ventilátory MaxxAir s 10 rychlostmi nebo termostatickým automatickým režimem, s dešťovým senzorem a dálkovým ovládáním. Teplo a teplou vodu má na starosti dieselová jednotka Espar Hydronic. Stylový nábytek je z bambusu, náladovou atmosféru vybudí barevně nastavitelné LED osvětlení. V přední části jsou otáčecí všechny čtyři samostatná sedadla, které spolu s odnímatelným, centrálně umístěným bambusovým stolem tvoří perfektní jídelní část. Podélné umístěn gauč je možné jednoduchým způsobem přeměnit na postel. Další lůžka jsou sklápěcí.
Kuchyňka je vybavena indukční varnou deskou, lednicí s malým mrazicím boxem. Umyvadlo Dometic může být na přání doplněno o filtr vody Espar. Zajímavá je odnímatelná sprchová vanička se závěsem, která udrží okolí během sprchování suché. Špinavá voda se odvádí do samostatné nádrže. Čisté vody je dostatečných 136 litrů. Od nežádoucích pohledů z vnějšku chrání termoizolační clony pro každé okno zvlášť. V automobilu je vše navrženo tak, aby byl každý volný prostor maximálně využit, ať už jsou to kapsy zadních dveří, nástavbové skříně nebo hluboké zásuvky v kuchyni.
Zadní část má navíc držáky pro čtyři velké kola, k příjemnosti přispívá i vzduchový kompresor, lithium-iontová baterie, měnič napětí, několik USB strategicky umístěných po celém vozidle a mnoho dalších vychytávek.

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.