SpaceCamper Light představuje zástupce automobilů vhodných pro každodenní využití s ​​výhodami prostorného vozidla. Sloužit může jako kempingový minivan, dodávka, rodinný automobil nebo mobilní kancelář. Na svědomí ho má německá společnost SpaceCamper, která již více než deset let proměňuje populární minibusy od Volkvagenu (zpočátku T5-ky, nyní T6-ky) na všestranné automobily.

Nenápadný kempingový minivan

SpaceCamper Light spojuje základ malé dodávky s komfortem velkého sedanu. Skutečnost, že se jedná i o kempingový minivan je jasná až na druhý pohled. Nenápadně se tvářící automobil, kteří se v kempech nemusí ukrývat, při vší skromnosti najde pohodlné uplatnění i při větších výletech či dovolených. Vybaven je lůžkem, kuchyňským pultem a chladicím boxem.

Cestování
SpaceCamper Light VW T6Velký vnitřní prostor, který Volkswagen poskytuje je určen pro pět osob, stejně jako u osobního automobilu. Cestující vzadu však mají mnohem více místa, hlavně co se týče prostoru pro nohy. Zadní lavice má tři místa s tříbodovými pásy a dva místa s IsoFix úchyty pro dětské sedačky. Umístění lavice poskytuje dobrý kontakt se sedadly v první řadě. Za lavicí je úložný prostor o objemu 700 litrů, který je přístupný i zevnitř, takže není třeba pokaždé používat zadní dveře. Pro další náklad se pod lavicí nachází čtyři vytahovací a odnímatelné boxy.

Přečtěte si také:  Crosscamp Base X se základem Mercedes-Benz Vito 4×4: první model značky s pohonem všech kol

Posezení
SpaceCamper Light VW T6Sedadla řidiče a spolujezdce jsou standardně otočné, což dovoluje klidné posezení pro pět osob. Stůl je ve všech nastavitelných polohách uzamykatelný. Vyklopením krytu dresu a vařiče je k dispozici také polička nad deskou stolu. Chlazené nápoje jsou vždy po ruce díky 25 litrovému kompresorovému boxu umístěnému na boku sedadla. Kuchyňská skříňka svojí šířkou, rovnou s vnitřními oblouky kol, zasahuje do prostoru pouze minimálně a cestujících neobtěžuje.

Spaní
SpaceCamper Light VW T6Zadní sedadlo zabírá celou šířku vozidla. Sklopením opěradla se vytvoří pohodlné a obzvláště široké lůžko, které svou šířkou 1,55 m a délkou 2 m může soutěžit s jakoukoli manželskou postelí. Dvouvrstvé matrace zajišťují vysoký komfort spaní. Jejich potahy jsou odnímatelné a pratelné. Celý prostor využívá k zatemnění a poskytnutí soukromí před nežádoucími pohledy závěsy z lehké tkaniny. Výhodou je, že i při jejich celkovém zatažení zůstává příjemný pocit prostoru.

Přečtěte si také:  Nový kempingový minivan Citroën Holidays v premiéře na CMT 2024

Vaření
SpaceCamper Light VW T6Nenápadná konstrukce kuchyňky nabízí všechny funkce cestovní kuchyně. Kuchyňská linka ve formě praktické skříňky obsahuje malé umyvadlo se sprchovou baterií a varnou plochu se sporákem Trangia. Bajonetovým spojením může být na varnou plochou upevněný tepelně vodivý límec, který udržuje stabilitu nádob a zlepšuje tepelnou mít účinnost. Tepelný límec, dva hrnce a pánev jsou součástí výbavy. Typické pro SpaceCamper je, že varnou jednotku lze snadno z vozidla vyjmout a využít ji pro venkovní použití. Pro ochranu a uchovávání potravin slouží 25 litrová kompresorová chladnička.

Kancelář
SpaceCamper Light VW T6Vnitřní výbava vozidla je vhodná i pro práci a obchodní schůzky, protože kempingové doplňky, kuchyňka a postel jsou velmi diskrétně schované. Nastavitelný stůl je ideální pro práci na počítači a pro setkání. Notebooky a další elektrické přístroje je možné nabíjet prostřednictvím volitelného zdroje 230V. K dispozici je hned několik USB portů.

Přečtěte si také:  Speciální edice s prémiovou výbavou – Hymer Free S Blue Evolution na podvozku Mercedes-Benz

Přeprava nákladu
SpaceCamper Light VW T6Zadní prostor vozidla je dostatečně velký na to, aby umožnil přepravu velkého nákladu. Aby se však dala využít celková kapacita vnitřního prostoru, zadní lavici lze zcela odstranit. Vybrat a uložit lavici na boční straně zavazadlového prostoru zvládne bez nástrojů i jedna osoba. Vznikne tím nákladového prostoru o objemu až 9000 litrů. Kuchyňská skříňka a odložená lavice ho nijak neomezují, protože do prostoru vnikají v jedné rovině s oblouky vnitřních blatníků kol.

Aktuálně je možné VW T6 SpaceCamper Light získat v Německu za 39.139 Eur i s daní, přičemž samotné rozšíření vyjde 12.339 €. Za tuto cenu dostaneme základ, který nabídne velmi strohé vybavení, proto doporučujeme vybavit vozidlo některým z volitelných balíků Comfort, Sportwagen nebo Energiemanagement. Jejich ceny nejsou nejmenší, ale za dodatečné investice se získá velké množství doplňků a výbavy, např. pop-up panoramatická střecha, markýza, venkovní sprcha s teplou vodou, zvýšení užitečného zatížení, zadní stan, vzduchové zavěšení apod.

 

Více info: www.spacecamper.de

Foto: SpaceCamper

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.