Model California od Volkswagenu nedávno získal jako nejoblíbenější kompaktní kempinkové vozidlo titul „Mobilní domov roku 2018“ (Mobile Home of the Year 2018) a zároveň je nejprodávanějším obytným automobilem ve své třídě. Kromě toho, že letos California slaví své 30. narozeniny, dosažený byl další zajímavý úspěch. V montážním závodě Hannover-Limmer byl vyroben 100 000. vůz California.

Jubilejním 100 000. vozem, který byl vyroben v závodě Limmer, je California „Ocean“ (2.0 TSI, 150 kW / 204 k) s pohonem všech kol 4MOTION, 7-stupňovou převodovkou DSG, dvoubarevným lakováním karoserie v odstínech „bílá Candy/modrá Starlight“ s barevně sladěnými tmavě modrými stranami výklopné střechy a markýzy, s nosičem jízdních kol, navigačním systémem, kuchyňkou, podlahou se vzhledem dřeva a mnoha dalšími prvky výbavy.

Přečtěte si také:  Nové kempingové boxy QUQUQ pro Volkswagen T7 Multivan a ID.Buzz

Dr. Eckhard Scholz, předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy, na slavnostní akci řekl: „Tento příběh úspěšné legendy by sotva mohl být lepší, protože 100 000 vozidel také znamená 100 000 zákazníků, kteří žijí svůj sen o nezávislosti, cestování a radosti ze života s vozem California. California je ikonou mezi kempinkovými vozy a automobily pro volný čas, nejoblíbenějším a nejprodávanějším domovem na kolech svého druhu.“

Volkswagen California, výrobní linku v Hannoveru už opustilo 100 000. kempingových vozů

Úspěšný příběh

Příběh o úspěchu automobilu, který je synonymem svobody na čtyřech kolech, začal před 30 lety. Model California byl vyvinut ve spolupráci se společností „Westfalia“. Jeho základem byla třetí generace modelové řady Transporter a výroba původně probíhala v závodě Rheda-Wiedenbrück. Od roku 2004 je model California vyvíjen a vyráběn značkou Volkswagen Užitkové vozy, a to exkluzivně v závodě Hannover-Limmer. Od uvedení Kalifornie před 30 lety bylo vyrobeno více než 160 000 kusů.

Přečtěte si také:  Volkswagen předprodejem nového Transporteru uvolnil další detaily

 

zdroj: vw

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!