Společnost Vanufaktur z Hagenu přinesla moderní aktualizaci Flowcamperu Space, založeného na Volkswagenu T6. Základní verze z portfolia společnosti začíná na ceně 39.000 Eur. Tým, vedený výkonným ředitelem Martinem Hempem, poprvé použil odnímatelné nábytkové moduly vyrobené z pravého dřeva. 

Odnímatelné nejsou pouze moduly, ale i zadní lavice. Tím se uvolní místo a kempinkové automobil může rázem sloužit k přepravě například sportovního vybavení, stavebního materiálu apod. Standardně s jednou lavicí poskytne místo pěti osobám. Na spaní najdou místo na skládacím lůžku v zadní části automobilu tři osoby, ve střešní nástavbě jsou připraveny další dvě místa.

Elegantnější interiér

Flowcamper SpaceNábytkové moduly najdou své místo za sedadlem řidiče a poskytují prostor pro kompresorovou chladničku o objemu 25 litrů, sporák s hořákem, umyvadlo z nerezové oceli s 12 litrovými nádobami na čistou a odpadnou vodu. K dispozici je také podlahová krytina a otočný stůl ze skutečného masivu. Nový Flowcamper vypadá modernější a elegantnější i díky obložení stěn ze šedé plsti a čalounění sedadel, které odpovídá barvám automobilu. Pokud se to zdá někomu nudné, může si objednat obložení stěn, které bude odpovídat nové podlaze, samozřejmě ze dřeva. Vnitřní stěny jsou zdobeny navíc hliníkovou lištou, která je může být dodatečně doplněna o LED pás pro nepřímé osvětlení. Pro chladnější noci je Flowcamper Space vybaven ohřívačem vzduchu na naftu. K dispozici je navíc palubní baterie a 12V a USB zásuvky.

Přečtěte si také:  Renault pokračuje s vizí Hippie Caviar, tentokrát elektrickou verzí Motel

Dvoubarevná kombinace exteriéru

Kempingový minivan z Hagenu je standardně nabízen v dvoubarevné verzi, oranžové a bílé. Na přání mohou být modely pro rok 2019 objednané, namísto oranžové, v barvě zeleného jablka, tmavě fialové nebo šedé. Sedadla a nábytek jsou přizpůsobeny exteriéru vozidla, na přání je výrobce přístupný i pro jejich individuální kombinaci.

Druhým modelem, který Vanufaktur chystá pro rok 2019 je „Flowcamper Classic“. Veřejnosti ještě nebyl představen. Mělo by se jednat o vozidlo založené na klasickém uspořádání Volkswagenu California, tj. podélnou kuchyňskou linkou a šatních skříní vedle zadní lavice.

 

Foto: výrobce

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!