Slovinská firma Bravia mobil následuje trend směrem ke kompaktním vozům, které nabízejí vysokou míru využití pro každodenní život a pohodlné cestování za výlety. Model Bravia Swan 495 je založen na pětimetrovém vozidle Peugeot Traveler, což z něj zároveň činí nejmenší model v rodině Bravia mobil. Zatímco při každodenním používání může sloužit jako sedmimístný osobní automobil, při výletech nabídne místo na spaní až pro čtyři osoby.

Variabilní design interiéru s odnímatelnou kuchyní

V řadě nábytku na straně za řidičem je v přední části, v místě posuvných dveří, nainstalován kuchyňský blok, který je odnímatelný, tj. může se nainstalovat a odstranit podle potřeby. Na jeho upevnění využívá Bravia standardní kolejnice vozidla. Kromě kombinace dřezu a vařiče s dvěma hořáky jsou v bloku umístěny dvě 10 litrové nádrže na čistou a odpadnou vodu a malý box na plynovou láhev. Tuto část nábytku je možné umístit pod markýzu a využívat ji jako vnější kuchyni.

Přečtěte si také:  Renault pokračuje s vizí Hippie Caviar, tentokrát elektrickou verzí Motel

Před vysokou zadní skříní disponuje Swan 495 nainstalovanou chladničkou s kapacitou 16 litrů. Nad ní jsou centrálně umístěny všechny ovládací panely pro palubní elektroniku a další otevřený úložný prostor ve formě poličky. Kromě úložných prostorů nabízí zadní skříň ještě další nádrž na vodu o objemu 25 litrů pro venkovní sprchu dostupnou od zadních dveří. Bravia Swan 495 nabízí ještě více úložného prostoru prostřednictvím zadní horní skříňky po celé šířce vozidla.

Rozkládací lavice v interiéru se jednoduše promění na lůžko potáhnutím směrem dopředu a sklopením opěradla do roviny. Se zadním nástavcem vznikne rovná plocha na spaní 100×190 cm. Další dvě místa na spaní poskytuje lůžko 100×195 cm ve střešní stanové nástavbě.

Přečtěte si také:  Westfalia představila nový kempingový minivan Club Joker Urban na bázi Ford Transit Custom

Bravia Swan 495 využívá všech výhod vozidla Peugeot Traveler. S výškou 1,99 metru zůstává těsně pod magickou hranicí dvou metrů a tím získává přístup do mnoha podzemních parkovišť. Nabízí tři dieselové motory, které zajišťují ekonomickou jízdu. Nejmenší 1,5 litrový naftový motor má 120 koní a šestistupňovou manuální převodovku, větší 2,0 litrové motory disponují výkony 150 nebo 176 koní. Silnější z nich je v kombinaci s osmistupňovou automatickou převodovkou. Navíc je pro nadšence možnost volby pohonu všech kol. K dispozici je také široký výběr doplňkového vybavení na přání, např. markýza, satelitní TV, solární panel, nosič kol, navigační systém apod.
Cena vozu začíná na částce 51.600 € (včetně DPH).

Přečtěte si také:  Flexibilní a modulární minivan Flowcamper Fellschnute pro milovníky psů

Více info: www.bravia-mobil.com/en/

Foto: Bravia mobil

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.