Z městské džungle do velkého širokého světa – a zpět. S modelem Crosscamp Lite se rodina mladé značky zaměřené na městské kempingové vozy rozrůstá o dobře promyšlený minivan. Nový Crosscamp je nyní více zaměřen na každodenní použití. Jako základní vozidla jsou k dispozici Toyota Proace Verso a Opel Zafira Life.

Poptávka po flexibilních a kompaktních kempinkových vozidlech nadále zažívá velký rozmach. Tento druh kempinkových aut je obzvlášť žádaný ve městech s omezeným parkováním a pro páry a mladé rodiny, které hledají vozidlo pro každodenní použití a volný čas. Důležitou roli při výběru hrají nejen vnější rozměry kompatibilní s městským a podzemním parkovištěm ale především všestranný vnitřní prostor. Možnosti využití musí být neomezené, ať už za účelem výletu s přáteli k jezeru, s horskými koly, s batohem na turistiku, koncertu v centru města nebo jen tak vyrazit si o víkendu na pár nocí do přírody.

Nový Crosscamp Lite přichází do hry zejména tehdy, když převažuje každodenní použití, ale zvládá i výhod karavanu. Během vývoje byl neustále kladen důraz na co nejflexibilnější využití. Kromě sedmi sedadel (volitelných) nabízí Crosscamp Lite pro každodenní výzvy hlavně dostatek úložného prostoru. Ve snaze o co nejmenší množství připevněných věcí, své pevné místo má pouze plynový sporák, který je možné vytáhnout dozadu, druhá baterie v obývacím prostoru a místo pro 1,8 kg plynovou láhev. Odnímatelný odkládací box vedle standardních druhých posuvných dveří na levé straně, může být přesunut do zadní části nebo úplně odstraněn z vozidla. To znamená, že interiér Lite je mimořádně variabilní.

Zatímco hromadné nakupování, přátelé, kola a stahování nedělají vozidlu problém, Crosscamp Lite se nemusí stydět ani při spontánních exkurzích nebo výletech. Prostor na spaní ve vozidle o rozměrech 140 x 199 cm zve k relaxaci po celé šířce interiéru. Výklopná střecha s funkcí panoramatu nabízí další dvě mimořádně pohodlné místa na spaní (120 x 200 cm). Propracovaná podlaha pop-top střechy přesvědčí namísto pevného základu látkovým potahem, čímž zvyšuje nejen komfort spánku, ale i prodyšnost. Zejména během chladných večerů, když nezávislé topení dodává vozu útulné teplo, je možné ho v interiéru distribuovat mnohem rychleji. Úspora hmotnosti je pozitivním vedlejším účinkem. Novou střechu uzavírají nové stmívatelné světelné pásy s integrovaným lemováním pro odkládací sítě.

Přečtěte si také:  Westfalia představila nový kempingový minivan Club Joker Urban na bázi Ford Transit Custom

Plynový sporák s hořákem je vždy odložen, aby se ušetřilo místo. Nic však nestojí v cestě spontánní přestávce na kávu u jezera. Sporák stačí vytáhnout, rozložit a můžete ihned připravovat jídla nebo teplé nápoje. Chladící box o objemu 13 l v CrossCamp Lite mezi předními sedadly.

Crosscamp Lite

Cenovka Crosscamp Lite začíná na německém trhu včetně DPH na 42.999 € na bázi Toyota a na 44.499 € na bázi Opel. U Toyoty lze jednotlivě objednat mnoho příplatkových doplňků. Standardně má CrossCamp Lite pod kapotou známý čtyřválcový naftový motor o objemu 1,5 litru a výkonu 88 kW / 120 k. Dvě volitelné 2,0 litrové naftové jednotky (108 kW / 144 k a 130 kW / 177 k) poskytují ještě vyšší výkon a pohodlí. Všechny motory mají technologii čištění výfukových plynů SCR, která snižuje emise oxidů dusíku a splňuje všechny požadavky na neomezenou mobilitu s emisní normou Euro 6d.

Přečtěte si také:  Mercedes-Benz modernizuje Třídu V se zaměřením na luxus, Marco Polo získává nový design a výbavu

Crosscamp Lite je momentálně k dispozici prostřednictvím maloobchodní sítě u téměř 160 vybraných partnerů Toyota, Opel a RV v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Výrobce: Crosscamp

Modelová řada:  Lite

Typy:

Crosscamp Lite

Toyota Proace Verso

cena od 42.999 €

Crosscamp Lite

Oper Zafira Life

cena od 44.499 €

Vice info: www.crosscamp.com

Foto: Crosscamp

Crosscamp

Crosscamp je mladá značka pro segment kompaktních obytných vozů. Vozidla vyvíjí, vyrábí a prodává společnost Dethleffs, Isny/Allgäu. Vozidla Crosscamp se osvědčují v každodenním městském životě i na krátkých víkendových dobrodružstvích nebo dlouhých dovolených. Díky tomu jsou stejně flexibilní jako jejich majitelé a jsou tím pravým partnerem pro pocit městského venkovního prostředí.
Crosscamp je součastí skupiny Erwin Hymer Group.

Domovská stránka výrobce: www.crosscamp.com

Další informace k dispozici na naší stránce: Crosscamp

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Crosscamp

Přečtěte si také:  Plně vybavený a stylový kempingový minivan Froggy Motorhome FM 1.1

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.