S představením konceptu luxusního bydlení na kolech Hippie Caviar Hotel přichází Renault s klasickým kempingovým minivanem na základě modernizovaného Traficu. Podobně jako úspěšný VW California nebo Mercedes-Benz Marco Polo, i francouzská novinka se pyšní vyklápěcí střechou.

Faceliftovaný Renault Trafic Spacenomad bude od počátku k dispozici ve dvou délkových variantách, L1 (5080 mm) a L2 (5480 mm) v konfiguraci se čtyřmi nebo pěti sedadly. Vybavení odpovídá standardu v této třídě vozů: kuchyňský pult s dvouplotýnkovým sporákem s piezo zapalováním, dřez s integrovanou baterií, 49-litrová lednice a volně stojící stůl pro vnitřní nebo venkovní použití. Zadní lavici lze přestavět na postel s rozměry 130 x 185 centimetrů. Další lůžko s rozměry 120 x 200 centimetrů je umístěno pod výklopnou střechou.

Přečtěte si také:  Nová, inteligentnější a všestrannější generace kempingového minivanu Ford Nugget

Součástí je jednoduchá venkovní sprcha, vnitřní LED osvětlení a 2000W topení. Díky nové palubní desce je k mání také bezdrátová nabíječka smartphone a 8palcový informační a zábavní systém s kompatibilitou Android Auto a Apple CarPlay.

Vozidlo, které navrhl francouzský výrobce obytných automobilů Pilote se bude vyrábět v závodě Renault v Sandouville. Pod kapotou se objeví naftové motory v rozmezí výkonu od 110 do 170 koní, přičemž silnější jednotky budou dostupné i s automatickou převodovkou.

Do prodeje zamíří Spacenomad na začátku příštího roku. V tuto chvíli je potvrzeno uvedení na trzích Německa, Rakouska, Švýcarska, Belgie, Dánska a Francie.

Foto: Renault

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.