Nová začínající společnost Wildboar (česky Divočák) se sídlem v Neuss nedaleko Düsseldorfu si dala za úkol předefinovat předmět cestování a mobility. Na evropský trh obytných automobilů přináší na základě skříňové dodávky Mercedes-Benz Sprinter vozidlo Wildboar Dama.

„Naší cílovou skupinou jsou táborníci zítřka,“ říká Sven Konway, zakládající člen a partner společnosti Wildboar. „Naše výrobky se proto spoléhají na inovace, technologie, udržitelnost materiálů a zpracování, jakož i funkčnost při každodenním používání. Naším cílem je vytvořit více prostoru pro individualitu.“ Aby byly vozidla vizuálně atraktivní zvenku i zevnitř spolupracovaly se známou projekční kanceláří. Aby dali značce vlastní DNA, vozidlu navrhli nový vzhled přední část v designu aktuální modelové řady GL. Výrazné boční prodloužení a vlastní kryty podběhů doplňují nezávislý design modelu Dama. Kombinace inovativního, svěžího designu a technologie je jedinečná.

Přečtěte si také:  Westfalia oznámila velký návrat značky na americký trh kempingovým vanem Wave
Wildboar Dama

Přísný koncept pokračuje i v interiéru. Přírodní materiály v kombinaci s novou technologií vytvářejí jedinečnou symbiózu designu a funkce. Srdcem energie vozidla je lithiová akumulační jednotka s výkonem až 6 kW. Dodávka energie do kuchyně je zajištěna standardně a výhradně elektřinou, která kromě 70-litrové kompresorové chladničky v kuchyni napájí i mobilní indukční varnou desku. Tu je možné používat i venku. Solární systém zajišťuje dobrou soběstačnost co se týče elektrické energie, pro vodu říkají zase nádrže pro 100 litrů čerstvé a 70 litrů odpadní vody. Oddělená toaleta v hygienické části lze zasunout pod postel a spolu se sklopným umyvadlem poskytuje při sprchování dostatečnou volnost pohybu. Skupinu sedadel tvoří kolem sklopného stolu čtyři samostatné otočná sedadla. Zadní lze flexibilně polohovat po podlahových kolejích. Pokud například místo pravého zadního sedadla je požadována větší volnost pohybu v uličce, je možné sedadla zcela odstranit.

Na začátku vedle klasického uspořádání, při kterém má postel plochu úctyhodných 2,04 x 1,40 metru, jsou plánované další dva půdorysy. Jeden s útulným zadním sezením a sklopnou postelí a další s dlouhou sedačkou, kterou lze přestavět na postel a s koupelnou a kuchyní na zádi.

Přečtěte si také:  Crosscamp Base X se základem Mercedes-Benz Vito 4×4: první model značky s pohonem všech kol
Wildboar Dama

V budoucnu bude možné vozidla přizpůsobit pomocí online konfigurátoru a rozmanitých možností vybavení. Jelikož deklarovaným cílem značky je vytvořit více prostoru pro individualitu, tímto způsobem bude možné individuálně zohlednit požadavky zákazníků.

Zaváděcí edice nových vozidel vždy ovlivňují bohatou výbavou. Totéž platí i pro Dama „First Edition 10“ s pohonem všech kol založeném na integrovaném podvozku 4Matic s dvoulitrovým motorem o výkonu 170 koní a automatickou převodovkou. Mimochodem, lithiový systém je součástí standardní výbavy. Dama bude na konci roku k dispozici na objednávku ve třech různých provedeních a také jako silniční verze bez terénního balíčku. Naplánovaný je i další krok, kdy budou následovat semi-integrované vozidla, taktéž s přívlastkem off-road.

Cena modelů Dama začíná na částce 129.000 €. Podrobnější informace a možnosti lze vyžádat a získat od konce října u obchodních partnerů společnosti Wildboar a společnosti VanSports v Neuss.

Foto: Wildboar

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!