Jazův Mercedes-Benz Sprinter (část 2.): Odhlučnění karoserie

0

Po přípravě ojetého Sprinteru na přestavbu, když zůstala jen čistá karoserie a plechy, nastal čas na odhlučnění zadní, budoucí obytné části automobilu. Tato část činnosti přestavby je jednou z vylepšení, které můžete na svém vozidle udělat. Zabránění chvění a vibrací se kladně projeví při užívání automobilu. Ve většině případů již dodávky jsou částečně izolované od výroby, doporučujeme však ještě další izolaci přidat. V tomto případě byl na to použitý samolepicí materiál FatMat Rattle Trap.

Pro začátek byly plochy, na které se má aplikovat tlumící materiál, očištěné pomocí isopropyl alkoholu. Následně se přilepily, dopředu, na obdélníky nařezané kousky tlumícího materiálu. Pro zvětšení účinnosti byly zvoleny raději větší rozměry. Je třeba poznamenat, že nemusíte pokrývat celou plochu kovu, jen malé části. Celkově bylo použito přibližně 4,5 m2 zvukového tlumícího materiálu a doba čištění a osazení odhlučnění nepřesáhla 3 hodiny.

Jaz Morton je australský mladík, který hledá životní dobrodružství cestováním. Už jako chlapec procestoval se svou rodinou několik států Austrálie. Později procestoval Bali, Nový Zéland, cesty ho zavedli také do Vietnamu a Bali. Po návratu do Austrálie si koupil na své dobrodružné cesty starší Mercedes-Benz Sprinter r.v. 2009, který se rozhodl předělat na svůj pojízdný domov. Svou práci postupně zdokumentoval a rozdělil do několika epizod.
zdroj: youtube.com

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.