Jazův Mercedes-Benz Sprinter (část 5.): Sprcha a toaleta

0

Po odhlučnění a zaizolování interiéru nastal čas instalace sprchy. Rozhodnutí padlo na umístění sprchového koutu v přední části, bezprostředně za kabinou řidiče a spolujezdce.

Jako první bylo třeba postavit dělicí příčku za předními sedadly, která zároveň sloužila jako základna pro další měření a pokračování montáže. Ke stavbě konstrukce byly použity dřevěné latě s profilem 70 x 35 cm. Před samotnou stavbou je důležité ujistit se, že dřevo není ohnuté nebo zkrouceny, ale je krásně rovné. Jako šablona pro vyřezání zaoblených částí posloužila 4mm dýha. Po vyříznutí otvoru a připevnění dvířek pro odpadnou nádržku wc, následovala montáž samotné konstrukce, na kterou se upevňovaly panely stěn sprchy. Materiál pro stěny tvoří 3mm hrubé melaminové desky určené do mokrých prostorů a sprch. K přilepení na konstrukci byl použit lep Sikaflex Pro, na utěsnění zase silikonový tmel.

Jaz Morton je australský mladík, který hledá životní dobrodružství cestováním. Už jako chlapec procestoval se svou rodinou několik států Austrálie. Později procestoval Bali, Nový Zéland, cesty ho zavedli také do Vietnamu a Bali. Po návratu do Austrálie si koupil na své dobrodružné cesty starší Mercedes-Benz Sprinter r.v. 2009, který se rozhodl předělat na svůj pojízdný domov. Svou práci postupně zdokumentoval a rozdělil do několika epizod.
zdroj: youtube.com

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!