Benimar se s modelem Mileo 224 zařadil mezi první polointegrované obytné automobily, které mají schválených šest míst k sezení a zároveň nabízí šest míst i na spaní. Mileo 224 je typickým rodinným automobilem, který má v zadní části umístěnou palandu. Dřevo v konstrukci bočních stěn a střechy chybí, vyrobený je výhradně z polyesteru.

Bohatý základ vozu

Pro stavbu obytné části automobilu byla zvolena plně polyesterová konstrukce, bez použití dřeva nejen v bočních stěnách a střeše, ale také v podlaze a vnitřních stěnách. Výhodou takového řešení jsou velmi dobré izolační hodnoty jak v létě tak i v zimě. Už základ Milea je dobře vybaven. Postaven je na Fiatu Ducato se 130 koňovým motorem Euro 6. Volitelný je i motor o výkonu 150 koní. Ve standardní výbavě nechybí denní svícení, klimatizace, rádio s dotykovým displejem a centrální zamykání.

Přečtěte si také:  Sunlight posiluje svůj segment polointegrovaných vozů o modely na podvozku Ford Transit

Benimar Mileo 224

Interiér

Provedení interiéru je dvoubarevné a moderně řešené. V obytné části najdeme vlevo od vchodu dvě pohodlné lůžka, z nichž spodně je součástí garáže. Po jeho vyklopení vznikne prostorná garáž, která poskytne dostatečný prostor pro zavazadla nebo kola. Bohužel na výběr je pouze jedna možnost. Při vytvoření dvojice lůžek se s garáží můžeme rozloučit, což je na škodu věci. Napravo od vchodu se nachází kuchyňská linka do L. Oproti ní je toaletní místnost, přičemž sprcha a WC jsou od sebe odděleny. Vedle umístěna chladnička má dostatečných 140l, samostatná chladící zásuvka je až pro devět 1,5 litrových lahví.
Posezení v automobilu tvoří dvojice lavic ve tvaru písmene L a rozkládací stůl. Celou tuto skupinu je možné předělat na lůžko 1,4×1,9 m. Nad posezením je pod strop umístěna elektricky spouštěcí postel 1,4×2,1 m. Prosvětlení interiéru je zajištěno, v přední části kabiny umístěným, velkým panaromatickým střešním oknem o rozměrech 1050 x 710 mm, které je možné i otevřít. Teplo a vytvoření příjemné atmosféry má na starosti Truma Combi 4000.

Přečtěte si také:  Nejoblíbenější obytné automobily roku 2023

Benimar Mileo 224 je 6,91m dlouhý, 2,3m široký a 2,89m vysoký obytný rodinný vůz, který je zajímavý i hodnotou doložitelnosti. Ta při hmotnosti automobilu 2770kg představuje přijatelných 730 kg.

foto: benimar.com

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.