Výhody a přednosti odnímatelné obytné nástavby pro pick-up a off-road jsou známé a není třeba je velmi rozebírat. Všechny hlavní přednosti splňují i ​​univerzální nástavby Ulity, určené pro automobily s dvojitou kabinou všech továren značek. My jsme měli možnost se s jednou takovou blíže seznámit.

Prostorný interiér

Prostorná nástavba zaujme kompaktními rozměry a vydařeným designem už na první pohled. Zároveň překvapuje svým vnitřním prostorem. Vstup do něj je prostřednictvím dveří dostatečné šířky, které se nacházejí v zadní části na pravé straně skříni. Pro usnadnění přístupu slouží vysouvací schůdky.

Obytná nástavba Ulity

Hned po vstupu je vpravo umístěna kuchyňská část, jejíž součástí je dřez s dvěma hořáky a umyvadlem, skříňky s dostatkem úložného místa. Chladnička na 12V / 230V / plyn o objemu 50 l je k dispozici na protilehlé straně. Za touto částí směrem dopředu má své místo jídelní část, resp. místo pro posezení během nepříznivého počasí. Tvoří ho dvojice protilehlých lavic a rozlehlý skládací stůl. Místo pod lavicemi vytváří objemově slušný úložný prostor, který je na pravé straně přístupný z interiéru, levý je dostupný z vnější strany. Celá skupina posezení je konstruována tak, aby se dala jednoduchým způsobem přeměnit na lůžko (90×200 cm). To hlavní se nachází v přední části nad kabinou vozidla. Svými rozměry 180×200 cm předčí kteroukoli velkou alkovnu a nedá se zahanbit ani svou světlou výškou.

Přečtěte si také:  Nová obytná dodávka Yucon K-peak 4x4 sa zaměřuje na dobrodružstvo, styl a pohodlí

Představovaná verze je vybavena chemickým kazetovým WC a umyvadlem. Toaletní místnost, řešena zároveň jako sprchový kout, svými rozměry a umístěním nijak nepřekáží vnitřnímu uspořádání nástavby. Zároveň poskytuje dostatek vnitřního místa potřebného pro účel jejího určení. Nádrž na čistou vodu má objem 125 litrů, její rozvod zabezpečuje 12V čerpadlo.

Prosvětlení interiéru je prostřednictvím trojice výklopných oken na bočních stěnách a střešní okno s LED osvětlením. Osvěžení v horkých dnech zajišťuje stropní ventilátor s obousměrným prouděním vzduchu.

Exteriér

Exteriérové vybavení nástavby obsahuje všechny důležité součásti, nechybí přípojka na plyn, přípojka na sprchu nebo markýza. Potěší osazení solárním systémem, v našem případě byla nástavba vybavena systémem 12V 160 Wp.

Obytná nástavba Ulity

Dílenské zpracování interiéru je na dobré úrovni, přestože postrádá místy lepší zpracování v detailech, které jsou bohužel na některých místech viditelné. Tento malý nedostatek však překrývá jejich praktičnost a funkčnost.

Přečtěte si také:  Vize se stává skutečností. Hymer představuje exkluzivní off-road Venture S

Konstrukce

Sendvičové izotermické nástavby Ulity mají konstrukci s malými tepelnými mosty. Lehké izolační panely pocházejí od certifikovaného výrobce, všechny použité komponenty jsou homologovány. Nástavby zároveň splňují požadavky podle předpisů EHK č. 48 – Jednotná ustanovení pro schvalování vozidel z hlediska montáže zařízení pro osvětlení a světelná signalizace. Momentálně výrobce nabízí možnost výběru ze čtyř verzí vybavení, které jsou přizpůsobeny podle preferencí budoucího majitele.
Obytná nástavba je určena pro Pick-up s dvojitou kabinou s ložnou plochou délky 150 – 160 cm, šířkou mezi podběhy min. 105 cm, výškou bočnic od ložné plochy max. 53 cm a nosnosti min. 950 kg. Doporučuje se uložení na pryžovou podložku, vynesení předního a vhodné zajištění zadního výklopného čela vozidla. Uchycení se provádí do kotvících prvků v nákladovém prostoru s povoleným zatížením na min. 500 daN (kg).

Přečtěte si také:  Dovra Rig na bázi Mercedes-Benz Sprinter: obytná dodávka do nepohody

Cena představované verze s výbavou: 780.000 Kč. Pro zájemce je možnost k nahlédnutí u prodejce obytných automobilů Blue Rent.

Více informací: ulity.net

 

 

Foto: archiv redakce, Ulity

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!