Volkswagen Užitkové vozy na poli obytných automobilů nenechává nic náhodě a plánuje rozšířit svou flotilu kempinkových vanů o nový model. Dokazují to první fotografie chystaného malého obytného vozu značky, postaveného na základě páté generace VW Caddy. Jeho příchod znamená nahrazení Caddy Beach kompaktním minivanem s novou identitou.

Volkswagen kompaktní minivan založen na modelu Caddy prodává již od roku 2005. Od počátku jeho uvedení bylo cílem zachovat praktičnost a každodenní použitelnost vozidla s vysokou střechou a to platí i pro nejnovější generaci. Zřejmě nejdůležitější úpravou bude nová koncepce postele s talířovými pružinami, která je použita ve větších modelech California nebo Grand California. Změna zajistí na téměř dvoumetrové posteli větší komfort spánku. Z obrázků ještě není jasné, zda to bude jediná inovace staré postele.

Přečtěte si také:  Opel Zafira-e Life predstavený ako All-Electric Crosscamp Flex
VW Caddy

Dalším zajímavým prvkem bude pravděpodobně možnost pozorovat hvězdy přes panoramatickou skleněnou střechu o rozloze 1,4 m2. V případě upřednostnění spánku ve tmě nebo zabezpečení soukromí, bude existovat schopnost zatemnit všechna okna, včetně skleněné střechy.
Populární a lehké kempingové židle se stolem, známé z v větších Californii jsou chytře uloženy v zadní části. Praktické jsou dvě úložné kapsy, které je možné pro snadné naložení věcí vzít domů. Ve voze zároveň slouží k zakrytí zadních oken. Jak je známo u kempinkových minivanů s vysokou střechou, obytný prostor je možné rozšířit stanem propojeným se zadní částí vozidla.

VW Caddy

Díky nové platformě nabízí Caddy pro pohodlí a bezpečnost množství asistenčních systémů. Mezi nimi nechybí cestovní asistent s adaptivním tempomatem a sledováním jízdního pruhu, asistent pro jízdu s přívěsem pro snadnější manévrování, sledování mrtvého úhlu nebo parkovací asistent a mnoho dalších, díky kterým je nový Caddy jedinečný.

Přečtěte si také:  Volkswagen začíná odpočítávat čas do uvedení nového modelu Transporter v roce 2024

Na začátku prodeje modelu Caddy budou k dispozici motory 2.0 TDI s výkonem 75, 102 a 122 k, jakož i TSI s výkonem 116 k a motor se zemním plynem TGI s výkonem 130 k. Skupinová platforma by také mohla nabídnout elektricky poháněnou verzi. Bližší podrobnosti, ceny, ani datum představení zatím výrobce nezveřejnil.

Foto:VW

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!