Plně automatický podpůrný systém AL-KO HY4 bude od podzimu 2018 dostupný i pro obytné dodávky Fiat Ducato. Po stabilizačním systému pro samostatné podvozky AL-KO a podvozky pro obytné automobily postavené na základě Fiatu Ducato, přichází AL-KO s další variantou, kterou poprvé představí na Caravan Salonu v Düsseldorfu 2018.

AL-KO HY4 automaticky nastaví vozidlo do vodorovné polohy během jedné minuty. Každá ze čtyř částí má svou vlastní autonomní jednotku. Aby bylo osvědčené decentralizované řešení zachováno, přizpůsobeno bylo pouze uchycení jednotlivých částí na vozidlo. Tento jedinečný systém stabilizačních noh nevyžaduje instalaci hydraulických hadic po celé délce podvozku a šetří místo v interiéru. Koncept navíc rovnoměrně rozděluje celkovou hmotnost nosného systému mezi přední a zadní nápravu. Vhodný je i pro zimní provoz.

Přečtěte si také:  Nový systém AL-KO Comfort Drive se automaticky přizpůsobuje jízdě i silnici
Plne automatický podporný systém AL-KO HY4 pre Fiat Ducato
Každá ze čtyř zdířek na karosérii má vlastní, autonomní jednotku. Podpora lze snadno aktivovat pomocí dálkového ovladače. (Foto: AL-KO)

Dálkové ovládání

Plne automatický podporný systém AL-KO HY4 pre Fiat DucatoChod systému lze intuitivně ovládat z kabiny vozidla prostřednictvím dálkového ovladače. Snadno pochopitelné tlačítka ovládájí stabilizační nohy pro manuální nebo automatické vyrovnání. Navíc je možné naprogramovat další dvě funkce, např. pro pohodlný spánek nebo náklon vozidla pro vyprázdnění nádrže s odpadní vodou. Velká výhoda spočívá i v možnosti demontáže systému, což se hodí při výměně automobilu za nový.
AL-KO HY4 pro dodávky Fiat Ducato bude k dispozici od podzimu roku 2018 za cenu 5195 Eur, včetně montáže. Instalace může být provedena přímo u AL-KO nebo vyškolených dealerů.

Info: www.alko-tech.com

Foto: AL-KO

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.