Mercedes-Benz třídy X, pick-up s pohonem na všechna čtyři kola je na trhu už přibližně rok. První samostatné obytné nástavby pro toto robustní vozidlo s hvězdou ve znaku jsou k dispozici také. Tentokrát německá společnost Matzker Kfz-Technik z Kolína přišla s něčím novým a modelem MDX se odvážila k první, pevně zabudované obytné nástavbě.

Třída X se obvykle dodává s dvojitou kabinou. Vývojáři z Porýní ji však zkrátili a za první řadou dveří umístili místo ní a ložné plochy svou lehkou obytnou nástavbu v expedičním stylu. Ta je dlouhá 290 centimetrů a široká 175 centimetrů. Spolu s nástavbou měří relativně plochý model MDX na délku 565 cm a výšku 223 cm.

Spolehlivý základ

Pro základ byl zvolen Mercedes-Benz X 250d 4-Matic se sedmistupňovou automatickou převodovkou, uzávěrkou diferenciálu zadní nápravy a 19-palcovými koly. Kromě toho Matzker využívá podvozek se zvýšenou světlou výškou. Vozidlo včetně obytné kabiny a základního vybavení dosahuje hmotnosti 2,66 tuny, což umožňuje téměř 600 kg užitečného zatížení.

Přečtěte si také:  Camper van Sunlight Cliff 590 4x4 Adventure Edition je ztělesněním svobody na cestě za dobrodružstvím

Matzker MDX: Mercedes-Benz třídy X

Prostorná kabina

Vstup do obývací části je z pravého boku. Naproti vstupním dveřím se nachází velký kuchyňský blok o rozměrech 142 x 62 cm. Vybaven je dvěma plynovými hořáky, umyvadlem s baterií a kompresorovou chladničkou. Vlevo u vstupních dveří je k dispozici zvenku snadno dostupná další zásuvková chladnička. V zadní části je umístěno skupinové sezení přímo pod velkým výklopným oknem na zadní stěně vozidla. Toto sezení je možné jednoduchým způsobem rychle přeměnit na spací plochu o velikosti 176 x 136 cm. Volitelná je stanová výklopná střecha (2.300 Eur), která ukrývá lůžko o rozměrech 205 x 125 cm.

Matzker MDX: Mercedes-Benz třídy X

Bohatá doplňková výbava

Základní verze MDX na základě Mercedes-Benz třídy X vyjde na 89.900 Eur. Tím samozřejmě možnosti této vlajkové lodi společnosti nekončí. Matzker má pro usnadnění cestování a překonávání různých, například terénních překážek v nabídce nespočet funkčních doplňků. Mezi ně patří i přídavná dálková nádrž s přečerpáváním pohonných látek pro překonávání větších vzdáleností (1.485 €), černé eloxované pískové desky, umístěné na boku kabiny (1.905 €) nebo hliníkový střešní nosič pro uchycení rezervního kola, náhradních dílů a zavazadel (2.666 €) . Volitelná je také pouze 8 mm vysoká solární soustava (3.795 €). Komu se líbí vzhled námořní jachty, může si za příplatek 5.800 Eur objednat podlahu a kuchyňskou desku z teakového dřeva. V plné výbavě může nákupní cena vozidla Matzker MDX se základem Mercedes-Benz třídy X dosáhnout částku přesahující 180.000 Eur.

Přečtěte si také:  Sportovní a dobře vybavený nový Hymer Free S Campus ve speciální edici

 

Foto: Matzker

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.