Počínaje modelovým rokem 2020 rozšíří Knaus nabídku obytných dodávek Boxstar o nové modely s vysokou střechou s půdorysy 600 Street XL a 600 Lifetime XL. Navzdory vnitřní výšce 2,38 metru zůstávají vnější rozměry vozidla na délku a šířku nezměněny. Nová celková výška 3,08 metru může při parkování v podzemních parkovištích způsobovat problémy, vozidlo však už na první pohled budí dobrý dojem.

Nová konstrukce střechy

Nová elegantní vysoká střecha odráží současný design v oblasti obytných automobilů, její sportovní linie nejen dobře vypadají, ale poskytují i ​​funkčnost při odvádění dešťové vody. Díky promyšlené střeše mají vozidla nízkou výšku i při montáži klimatizační jednotky nebo satelitního systému, které lze snadno integrovat do její konstrukce. Charakteristickým prvkem jsou vícevrstvé sendvičové panely s integrovanou izolační vrstvou odolnou proti chladu a teplu. I s vysokou střechou jsou modely 600 Street XL a 600 Lifetime XL velmi kompaktní a lze je perfektně používat v každodenním životě.

Knaus BoxStar XL - modelová řada 2020

Vnitřní harmonie nových půdorysů

Dobrý pocit z prostoru Boxstaru je díky vysoké střeše umocněn ještě více. Nové modely XL charakterizuje v interiéru hlavně velká vnitřní světlá výška, prosvětlený prostor prostřednictvím střešních oken a prostorné lůžka v přední a zadní části, v modelu 600 Lifetime dokonce podélné.
Nové lůžka Comfortslide v přídi vozidla jsou vybaveny technologií pohodlného klouzání, pomocí které je lze snadno a plynule posunout do polohy pro spánek. Nad rozloženým lůžkem s rozměry 190×130 cm je několik světlíků, které zajistí dostatek světla a čerstvého vzduchu. Světlá výška nad lůžkem má dostatečných 55 cm a přesto, že se v přední části zvažuje, stále zajišťuje poměrně vzdušné místo na spaní. Matrace ze studené pěny zajišťují vysoký komfort odpočinku.

Přečtěte si také:  VANTourer MAN 600 D přesvědčí koncepcí prostoru a asistenčními systémy

Další výhodou vysoké střechy je dostatečný prostor v místě sezení, které tvoří lavice, stůl a otočné sedadla řidiče a spolujezdce. Stůl je zavěšen z boku stěny a i bez nohy je docela stabilní. S extra nohou je ještě silnější, zvláště když se využívá i otočný nástavec v místě spolujezdce.

Knaus BoxStar XL - modelová řada 2020

Velkorysý prostor slibuje i koupelna, umístěná na straně řidiče, která sestává z umyvadla, toalety a sprchy. Nové rozvržení interiérů navíc nabízí i dostatek úložného místa. Nad zadními lůžky jsou umístěny vysoké skříňky, které nad sebou mají ještě volný otevřený prostor pro odkládání. Nabídku úložného místa doplňuje v kuchyni skříň s věšákem na oblečení a hlubokými zásuvkami. Kuchyňská linka obsahuje umyvadlo, plynový sporák s dvěma hořáky a integrovanou 70, resp. 90 litrovou chladničku. Komfort bydlení doplňuje textilní a polstrované boční obložení, nepřímé LED RGB osvětlení, četné úložné prostory a skříňky s funkcí měkkého zavírání. Příjemnou atmosféru dotváří výškově nastavitelný televizor, který v roce 2020 bude součástí každého obytného automobilu Knaus.

Přečtěte si také:  Terracamper Tegravel: terénní přestavba na Volkswagenu Crafter 4Motion

Knaus Boxstar 600 Lifetime XL

Knaus BoxStar 600 Lifetime XL

  • Základní vozidlo: Fiat Ducato MultiJet2
  • Délka x šířka x výška: 5,99m x 2,05m x 3,08m
  • Vnitřní šířka / výška: 187 cm / 238 cm
  • Rozměry lůžka: 200×85 cm + 189×85 cm; sklopné 190×130 cm
  • Celková přípustná hmotnost: 3,5 t
  • Základní cena: 53.290 €

Knaus Boxstar 600 Street XL

Knaus BoxStar 600 Street XL

  • Základní vozidlo: Fiat Ducato MultiJet2
  • Délka x šířka x výška: 5,99m x 2,05m x 3,08m
  • Vnitřní šířka / výška: 187 cm / 238 cm
  • Rozměry lůžka: 194×145 / 140 cm; sklopné 190×130 cm
  • Celková přípustná hmotnost: 3,5 t
  • Základní cena: 52.590 €

 


Nové modely Knaus BoxStar XL představují flexibilní, zevnitř velké a z venku kompaktní, stejně působivé jako jedinečné, rodinné, sportovní a dobrodružné vozidla. Bližší seznámení s novinkami bude možné už při jejich představení na Caravan Salonu 2019 v Düsseldorfu ve dnech 31.08 – 08.09, v stánku Knaus v hale č. 15.

Přečtěte si také:  Malibu Van řady Comfort získá pro modelový rok 2024 možnost rodinné verze s vysouvací střechou

Více info: Knaus.com

Foto: Knaus

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!