Weinsberg připravil pro obytné dodávky svých modelů Carabus a CaraTour verzi upravenou pro přepravu motocyklů. Zabudováním postele do vyšší polohy získal obrovskou garáž pro kola, motocykly nebo dokonce čtyřkolku. Verze, která nese přívlastek [OUTLAW] je k dispozici jako Carabus a CaraTour 630 MEG.

Speciální určení obytného automobilu

Weinsberg Carabus / Carotour 630 MEG [OUTLAW] je první obytná dodávka přizpůsobená pro přepravu dvoustopých vozidel. Umístěním zadního lůžka do vyšší polohy vzniklo přepravní místo o objemu 4500 litrů, které je dostupné jak přes zadní dveře, tak i z interiéru. Vnitřní světlost garáž umožňuje pohodlnou přepravu dvou motorek, čtyřkolky nebo několika kol. Pro důkladné upevnění a zajištění přepravovaných předmětů je Outlaw vybaven upínacími oky, jejichž polohu lze nastavit v liště na podlaze. Aby se zabránilo nežádoucímu zápachu v obytné části, garáž je vzduchotěsně izolovaná, takže není třeba mít obavy z benzinových výparů pocházejících z garáže.

Weinsberg Carabus/Carotour 630 MEG [OUTLAW]

Klasické vnitřní uspořádání v obytné části

Kvůli vyššímu umístění postele je použita vysoká karoserie Fiatu Ducato. I přesto zůstává prostor mezi matrací a střechou 59 cm. Postel má velikost přibližně 170 na šířku a 197 cm na délku. Aby tento nízký prostor nebyl zároveň i tmavým místem vozidla, prosvětlený je bočním a střešním oknem. K pohodě a příjemnému oddechu přispívají kvalitní matrace.
Všechen ostatní prostor směrem dopředu už nese klasické prvky obytné dodávky. Na straně řidiče je před lůžkem umístěna toaletní část se standardním kazetovým WC a sprchou. Naproti se nachází kuchyňská část s dřezem, sporákem se dvěma plynovými hořáky a chladnička s objemem 75 litrů. Jídelní část pro čtyři osoby je tvořena lavicí a otočnými předními sedadly řidiče a spolujezdce. Tuto část je možné zároveň přeměnit na nouzové lůžko.
Interiéru dominují světlé barvy dřevěného dekoru nábytku ve spodní části, který je ve vrchní části vozidla kombinovaný s bílými skříňkami. Díky vysoké střeše je v interiéru dostatek místa nejen po vizuální stránce, ale hlavně pro úložné prostory.

Přečtěte si také:  Hobby spoléhá s dodávkami Vantana a Maxia Van v sezóně 2024 na osvědčené recepty
Weinsberg Carabus/Carotour 630 MEG [OUTLAW]

Základní vozidlo s motorizací 2,3 l 120 Multijet, Euro 6d-Temp (88 kW / 120 k) má Standart maximální celkovou hmotnost 3500 kg. Při této konfiguraci je provozní hmotnost automobilu 2980 kg, tedy možná doložitelnost je 520 kg, což pro účel, pro který je určen málo. Existuje sice možnost zvýšit celkovou povolenou hmotnost na 4000 kg a doložitelnost 1020 kg, nato už je však třeba řidičské oprávnění skupiny C. Automobil je dostupný od listopadu za částku začínající podle katalogového ceníku pro německý trh na 44.870 €.

Foto: Weinsberg

Weinsberg

Weinsberg je německý výrobce s rozsáhlým portfoliem obytných vozů, dodávek a karavanů patřícím do skupiny Knaus Tabbert AG.
Weinsberg je mix kvality, zkušeností a atraktivního poměru cena/výkon, který přesvědčí každého milovníka kempu vysokými standardy. O atraktivitě značky hovoří také četná ocenění mezinárodních odborných časopisů v posledních letech, jako například „European Innovation Award 2021“ za CaraCito nebo první místo v soutěži „Das goldene Reisemobil“ s CaraCompact EDITION [PEPPER].

Domovská stránka výrobce: www.weinsberg.com

Další informace k dispozici na naší stránce: Weinsberg

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Weinsberg

Přečtěte si také:  Nejoblíbenější obytné automobily roku 2023

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.