Společnost Hymer GmbH & Co. KG ve snaze uspokojit rostoucí zájem zákazníků nabízí dva ze svých oblíbených vozů pro volný čas jako modely edice „CrossOver“. Částečně integrovaný Hymer ML-T 570 a obytná dodávka Hymer Grand Canyon S, oba postavené na základě Mercedes-Benz, dostávají speciální terénní vylepšení s pohonem všech kol jako standard. Rozsáhlá výbava včetně solárního systému přispívá ke zvýšení soběstačnosti až na 10 dní. Vizuální prvky, jako jsou terénní pneumatiky, podtrhují nápadný vzhled vozidla.

Vzhledem k nezávislosti, kterou cestování vlastním vozem přináší, se stále více lidí rozhoduje pro koupi obytného automobilu nebo karavanu. Kempování na divoko ve volné přírodě, daleko od klasických kempů již není ničím neobvyklým. Pro takové výlety nabízí nyní Hymer modely ML-T 570 a Grand Canyon S v edici „CrossOver“ s řadou speciálních standardních prvků výbavy pro ještě větší dobrodružství a soběstačnost.

Vnější design modelů edice založených na vozidle Mercedes-Benz Sprinter se vyznačuje nápadným offroadových vzhledem s potiskem „CrossOver„, který je podpořen pohonem všech kol, 16 „pneumatikami do terénu a LED světelnou lištou nad kabinou. Zvláštní vnější zvýraznění modelu ML-T: rezervní kolo umístěné z venku na zadní stěně, střešní ližiny a zadní žebřík. Kromě nápaditého vzhledu mají modely „CrossOver“ i řadu technických vylepšení. Zvětšení světlé výšky o 9 cm zlepšuje průjezdnost a snižuje riziko poškození podvozku při průjezdu nerovnostmi. Dobrou trakci v stoupání a klesání zabezpečuje redukce převodových stupňů, podporovaná inteligentním trakčním systémem 4ETS, který místo mechanických uzávěrek diferenciálu pracuje s elektronikou.

Charakteristický design pokračuje v interiéru v podobě nových uzamykatelných dvířek stropních skříněk v antracitové barvě. Model Hymer ML-T 570 má navíc nový šedý dekor stolu a pultu. Praktické síťky pod skříňkami nad hlavou zajišťují bezpečné uložení pro snadno dostupné věci. Edici doplňují i dobře promyšlené detaily, jako je sada nástrojů včetně skládacího rýče a sekery. V oblasti soběstačnosti při běžné spotřebě a nabíjení vydrží modely „CrossOver“ podle výrobce 10 dny. Volitelný trezor z originálních dílů Hymer zaručuje bezpečnost i mimo rušných cest. Může být integrován do konzoly sedadla spolujezdce a chránit osobní cennosti pomocí ocelového krytu a bezpečnostního zámku.

Přečtěte si také:  Polointegrovaná vozidla Carado na podvozku Ford Transit pouze s výbavou Edition24
Pro neomezené terénní dobrodružství: ML-T 570 „CrossOver“

Polointegrovaný model edice nedělá, pokud jde o komfort, žádné kompromisy, a to i navzdory svým schopnostem v terénu. Dvě podélné samostatná lůžka v zadní části je možné pomocí dalšího polštáře mezi postelemi přeměnit na velkou spací plochu. Na ložnici je napojen prostor s koupelnou a kuchyní s ledničkou o objemu 152 litrů. Na nich přímo navazuje obývací část s prostornou skupinou sedadel ve tvaru L a originální komfortní sedadla Mercedes-Benz s integrovaným vzhledem. Pomocí přídavného prvku je možné ze sezení a sedadla řidiče vytvořit další místo na spaní. Ke zvýšení nezávislosti modelu ML-T 570 je „CrossOver“ standardně dodáván s balíčkem soběstačnosti. Ten zahrnuje naftové topení o výkonu 6 kilowattů s elektrickým ponorným ohřívačem a výškovou soupravou, aby se dal používat i na výše položených parkovacích místech nad 1.500 metrů nm. Součástí balení je také akumulátor sestávající z inteligentního systému Hymer Smart Battery System s dvěma lithiovými bateriemi a invertorem. Pro zásobování energií ma ML-T 570CrossOver“ na střeše solární systém s výkonem dvakrát 90 wattů.

Hymer ML-T 570 CrossOver

Délka x šířka x výška:  6,89 x 2,30 x 3,05 m 
Max. celková hmotnost: 3.880 – 4.100 kg
Základní cena:  122.990 Eur

Přečtěte si také:  Rimor Seal 66 Plus - polointegrovaný obytný vůz s centrálním lůžkem
S Grand Canyon S „CrossOver“ můžete cestovat ještě samostatnější

V zadní části má Hymer Grand Canyon S „CrossOver“ prostor na spaní s vysoce kvalitními rošty a matracemi ze studené pěny. Jako další možnost na spaní se nabízí ve výklopné střeše. Příprava čerstvých jídel je snadná díky praktické kuchyňské jednotce s 90 litrovou chladničkou s mrazícím boxem a výsuvnou kuchyňskou deskou. Originální komfortní sedadla Mercedes-Benz s integrovaným vzhledem jsou na přání dostupné i v kůži. Stejně jako ML-T 570 CrossOver„, i Grand Canyon S má standardní balík soběstačnosti. Kromě naftového ohřívače o výkonu 6 kW s elektrickým ponorným ohřívačem a výškové sady je na střeše solární systém s výkonem 90 wattů. Inteligentní bateriový systém Hymer, který kombinuje vynikající výkon lithiových baterií a nízké náklady na běžné olověné baterie, zajišťuje nejlepší možný přísun energie. Na přání je k dispozici také chladící box Mobicool. Ten si najde místo ve výsuvu úložného prostoru na zadním lůžku, pokud jej nepotřebujete, můžete jej kvůli úspoře hmotnosti jednoduše nechat doma.

Hymer Grand Canyon S CrossOver

Délka x šířka x výška:  5,93 x 2,06 x 2,95 m (3,10 m s pop-top střechou
Max. celková hmotnost:  3.880 kg
Základní cena:  106.990 eur

Přečtěte si také:  Obytná dodávka Affinity Duo pro modelový rok 2024 s novým základem Fiat Ducato

V kombinaci s obvyklým komfortem Hymer nabízí edice „CrossOver“ zvláštní zážitek z cestování jak v terénu, tak i v plně vybavených kempech. Za předpokladu, že máte v peněžence více než 100 000 eur a řidičský průkaz pro vozidla nad 3,5 tuny, modely edice „CrossOver“ je možné objednat u maloobchodních partnerů Hymer.

Více info: www.hymer.com

Zdroj: TZ Hymer,  Foto: Hymer

Hymer GmbH & Co. KG

Hymer je od svého založení v roce 1957 pojmem v obytných automobilech a karavanech a ztělesněním prémiových obytných aut vyrobených v Německu. Je jedním z nejstarších a nejvíce inovativních výrobců karavanů a obytných automobilů v Evropě. Pilířem společnosti jsou čtyři divize: Hymer Motor Caravans, Hymer Camper Vans, Eriba Caravans a Hymer Original Parts.
Výraz „Obývák na kolech“ není pro Hymer pouze fráze. Obytné auta odrážejí přesně to, co od nich zákazníci očekávají. Vynikající kvalitu, komfort, kvalitní vybavení a nejvyšší úroveň bezpečnosti. To vše se nabízí již jako standard. Obytné vozy jsou standardně vybaveny rozsáhlými bezpečnostními prvky. Kromě toho se mohou zakazníci vždy spolehnout na komplexní škálu služeb. Společnost je nejen pozoruhodná svou dlouhou tradicí a vášní pro mobilní bydlení, ale je také jedním z předních výrobců v prémiovém sektoru díky vysokým standardům kvality a neustálým inovacím.
Hymer GmbH & Co. KG je součástí skupiny Erwin Hymer Group SE.

Domovská stránka výrobce: hymer.com

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Hymer

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Hymer

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!