S modelem Lyseo Gallery představuje Bürstner absolutní inovaci. Tento jedinečný obytný automobil, původně vyroben jako prototyp, má nad kabinou plochu, kterou lze pomocí kompresoru vertikálně zvednout a vytvořit obytný prostor s mimořádným komfortem bydlení. S mottem „Travel small, live large“ je Lyseo Gallery prvním modelem, který spojuje přednosti polointegrovaný obytného automobilu s výhodami alkovny.

Bürstner Lyseo Gallery

Již v roce 2019 zaujala společnost Hymer průkopnickým konceptem obytného automobilu VisionVenture. Mezi mnoha prvky, které posouvaly hranice, byla i koncepce nafukovací výklopné střechy a schodiště vedoucí do druhého patra. Bürstner, patřící do skupiny Erwin Hymer Group, toto inovativní a elegantní řešení oprášil a integroval nafukovací střechu a vnitřní schodiště do moderního dvoupodlažního obytného vozu. Vozidlo za normálních okolností a při jízdě se spuštěnou střechou připomíná svojí siluetou nízkoprofilové obytné auto. Při zastavení však přichází změna, když je možné část střechy pomocí stlačeného vzduchu a speciálně vyvinutého systému vzduchových komor zvednout a vytvořit obytný prostor, který slouží jako ložnice s prostorným dvojlůžkem se světlou výškou 110 cm. Celá tato část nad kabinou není konstruována jako standardní pop-top střecha, ale jako jeden vertikální vyvýšený komplet.

Proces přeměny, po které vozidlo dosahuje výšky téměř 3,7 metru, trvá přibližně 90 sekund. Kompresor naplní četné vzduchové komory výklenku tlakem 0,2 barů téměř bezhlučně. Tlakový senzor přitom nepřetržitě monitoruje tlak vzduchu v komorách a podle potřeby zajišťuje jeho doplňování tak, aby stěny byly neustále pevné. Zesílené, vzduchem plněné komory byly speciálně navrženy společností Bürstner. Jsou konstruovány a uspořádány tak, aby se zabránilo spadnutí výklenku v důsledku náhlého poklesu tlaku. Prostor nad kabinou je díky vrstvě vzduchu ve stěnách zároveň i dokonale izolován. Rozsáhlé laboratorní testy potvrdily i vynikající odolnost vůči UV záření a vodotěsnost materiálu. Společnost Bürstner si tuto inovativní a jedinečnou technologii už patentovala.

Interiér plný vychytávek

Interiér představuje další vývoj standardu bydlení, který je pro Bürstner charakteristický. Téměř sedm metrů dlouhý polointegrovaný model má dvě obytné úrovně a velkou výhodu v tom, že veškerý nábytek a funkce v přízemí je možné využívat bez omezení, a to jak při uzavřené, tak i otevřené podkrovní místnosti. Ložnice nabízí nejen postel pro dva, ale i malý stolek. Na vrchol se dá dostat skutečným schodištěm, které je instalováno za sedadlem spolujezdce a jehož schody jsou řešeny jako odkládací prostory.

Bürstner Lyseo Gallery

Lyseo Gallery nabízí lavicí do L spolu s otočnými sedadly v kabině čtyři místa k sezení. Designu dominuje prošívaná buvolí kůže typu Burlington, koňaková barva v kombinaci s tmavě šedým a světlým dekorem nábytku a elegantní koberec s dlouhým vlasem. Domácky design společnosti pokračuje i v celém zbytku interiéru. Kuchyň oplývá jedinečnými elektricky ovládanými funkčními prvky, jako je hybridní, plynová / indukční varná deska s vysouvacím digestoří, vysouvací kávovar, elektricky ovládané zásuvky a čip, který umožňuje centrálně uzamknout všechny pohyblivé prvky kuchyně. S ohledem na maximální komfort bydlení je koncept zdokonalený dalšími vysoce kvalitními bytovými doplňky a praktickými řešeními. Interiér je vybaven nepřímým, inovativním osvětlením „Homelight“. Zaujme skleněná přihrádka na bezpečné uskladnění skla v kuchyni, podsvícené zrcadlo, pevné schody s integrovaným úložným prostorem, botník nebo indukční nabíjecí stanice pro mobilní telefon ve vstupním prostoru. Navzdory poměrně kompaktní délce vozidla je v zadní části Lyseo Gallery k dispozici velmi velkorysá toaleta.

Přečtěte si také:  Roller Team Kronos 234 TL s novým uspořádáním a velkým a pohodlným sezením

„Společnost Bürstner vyvinula Lyseo Gallery interně za pouhých osmnáct měsíců – od prvního nápadu až po dokončení funkčního modelu, který je schválen pro použití v provozu. Takové dobré výsledky jsme dokázali dosáhnout tak rychle, protože celý proces vývoje se vyznačoval nekomplikovanou interní spoluprací a rychlými rozhodnutími. Vývoj podporovaný 3D a vizualizací vozidla pomocí systému virtuální reality usnadnili vedení rychlé přijímat správná rozhodnutí,“ říká Jens Kromer, výkonný ředitel Bürstner. „Technologie virtuální reality, jakož i úzká a účinná spolupráce s našimi interními návrháři interiérů vyústily do vývojového období, které bylo zhruba o čtyři měsíce kratší než klasický vývojový čas“.

Bürstner Lyseo Gallery

Rozměry a uspořádání jsou stejné jako u stávajícího modelu Lyseo TD 680, tj. dlouhý 6,89 metru, široký 2,3 metru a vysoký 2,96 metru. Lysoe Gallery prozatím zůstává předprodukčním předváděcím vozidlem. Letošní premiéra před publikem se neočekává. Stejně jako ostatní výrobci obytných automobilů patřících do skupiny, i Bürstner se kvůli pandemii nezúčastní koncem srpna Caravan Salonu v Düsseldorfu. Bürstner však koncept plánuje uvést do sériové výroby v roce 2022.

Foto: Bürstner 

Bürstner GmbH & Co. KG

Bürstner je značka v mainstreamovém segmentu, která vyrábí obytné automobily, obytné dodávky a karavany. Bürstner je známý zejména harmonickým bydlením, funkčnosti, komfortem a moderním vzhledem. Bürstner GmbH & Co. KG sídlí v německém městě Kehl na západě Bádenska-Württemberska. Spolu s druhým výrobním závodem v alsaskem Wissembourgu (F) je součástí skupiny Erwin Hymer Group.

Domovská stránka výrobce: www.buerstner.com

Další informace k dispozici na naší stránce: Bürstner

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Bürstner

Přečtěte si také:  Nezávislá a stylová řada Hymer ML-T prošla rozsáhlou inovací vzhledu, soběstačnosti a konektivity

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!