Sunlight: integrovaný automobil 2018Nová vlajková loď má přilákat nové zákazníky hlavně příznivou cenou a kvalitním vybavením. A věrné zákazníky v rámci značky Sunlight, má zase posunout o úroveň výš. Pro začátek jsou k dispozici zatím dva vnitřní uspořádání, První model I 68 nabídne dvě podélné samostatná lůžka, model I 69 L disponuje manželskou centrální postelí. Integrované automobily spolu s obytným vaném Cliff jsou pro rok 2018 dvě hlavní novinky této značky, spadající do skupiny Erwin Hymer Group.

Už od počátku vývoje automobilu byla priorita zaměřena na mladší klienty značky. Za tímto účelem byl přizpůsoben i jeho vzhled. Největší podíl na tom má přední část, které dominuje znatelně sportovní vzhled. Ten byl dosažen hlavně zešikmenými hlavními světlomety s tmavým podkladem a velkou mřížkou chladiče s nádechem agresivity. To vše je doplněno spoilerem s dalšími větracími otvory ve spodní části. Zadní část automobilu je převzata již z ověřeného designu polointegrovaný automobilů.

Přečtěte si také:  Edice Frankia Platin Pure a nová Frankia Now v premiéře na CMT 2024 ve Stuttgartu

V interiéru oběma modelům dominuje velká prosvětlená obývací část. Ta je v porovnání s polointegrovaný modely znatelně prostornější díky bezproblémovému přechodu z kokpitu řidiče po rovné podlaze a vhodnému tvarování a umístění nábytku. V kokpitu se nachází spouštěcí lůžko, které je ve standardu, na rozdíl od polointegrovaný modelů, kde ho dostanete pouze za příplatek.

Kuchyňka s pracovní deskou ve tvaru L obsahuje sporák se třemi plotýnkami a kulatý dřez z nerezavějící oceli. Standardní chladnička umožnila svojí výškou umístění dalších praktických poliček pod strop. Komu však velikost 113 l se zdá nedostatečná, může si za příplatek objednat větší o objemu 163 l. Na kuchyňku navazuje koupelna se samostatným prostorným sprchovým koutem.

Zadní části obou modelů jsou známé z již osvědčených modelů odpovídajících polointegrovaný automobilů T 68 a T 69 s dvojicí samostatných podélných lůžek nebo centrální manželskou postelí.

Základ integrovaných vozidel Sunlight tvoří Fiat Ducato MultiJet 130 light s 2,3 litrovým dieselovým motorem Euro 6. Jako standard je dodáván motor s výkonem 96 kW (130 koní). K dispozici jsou ještě volitelné motory se 150 nebo 180 koňskými silami. Automobily mají totožnou délku 7,43 m. Výbava je do značné míry stejná, lze ji ještě navýšit z nabídky čtyř sad (packů), resp. bohaté nabídky samostatných doplňků.

Přečtěte si také:  Camper van Sunlight Cliff 590 4x4 Adventure Edition je ztělesněním svobody na cestě za dobrodružstvím

Obecně jsou integrovány automobily v průměru o 10 – 15 tisíc eur dražší ve srovnání s odpovídajícími polointegrovaný obytnými automobily. V tomto případě také nejde o výjimku a částka pro začátek je pro domácí německý trh stanovena na 54.999 €.

Technické parametry

 

Foto: Sunlight

Sunlight GmbH

Sunlight GmbH, dcera společnosti Dethleffs vyvíjí a prodává obytné automobily a obytné dodávky v základním segmentu v tomto odvětví. Značka ztělesňuje dynamiku, touhu po dobrodružství, sportovní aktivitě a nevšedních zážitcích. Vozidla značky jsou přizpůsobena potřebám moderních, aktivních lidí, kteří chtějí cestovat flexibilně a zároveň pohodlně. Sunlight nabízí špičkovou kvalitu a nejnovější technologie. Příplatkový seznam však přidává navíc jen něco málo, protože individualita se k cenově výhodné a racionální výrobě nehodí.
Vozidla Sunlight sjíždějí z výrobní linky ve společném závodě v Sasku se značkou Carado, proto není úplná náhoda ve shodě jejich identických modelových programů. Obě patří do skupiny Erwin Hymer Group.

Domovská stránka výrobce: www.sunlight.de

Další informace k dispozici na naší stránce: Sunlight

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Sunlight

Přečtěte si také:  Arca Europa New Deal H 699 GLG, pokračovatel úspěšné modelové řady

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.