Automobilový úpravce Irmscher kromě svého 50. výročí slaví v těchto dnech další významný milník. V březnu 2018 dosáhl německý specialista na automobily Opel hranici 500.000 celkem upravených vozidel. Obě akce oslavují v Remshaldenere speciálním modelem Irmscher Vivaro „Liner 68“.

Sportovní kempinkový minivan Opel Vivaro
Už exteriér dává jasně najevo odlišení od klasické verze. Přední části dominuje výrazná mřížka chladiče bez znaku a masivní přední spoiler, který jen podtrhuje sportovní vzhled vozidla. Na bocích je možné najít dynamicky integrované nástavce podběhů. Kompletní barevný design typický pro Irmscher se táhne podél celého automobilu až po zadní dveře zavazadlového prostoru. Změnila se i zadní část, které dominuje spoiler na vrchu dveří.

Přečtěte si také:  Renault pokračuje s vizí Hippie Caviar, tentokrát elektrickou verzí Motel
Irmscher Vivaro "Liner 68", speciální model k 50. výročí značky

Kompletně revidovaný je i podvozek, který je snížen přibližně o 35 mm. Dynamické 20-palcové ráfky v novém exkluzivním designu Irmscher Heli Star obouvají pneumatiky Pirelli. K dispozici je také volitelná verze 17-palcových kol Wawe Star. Původní výkon motoru 145 koní se úpravami zvýšil na celkových 175.

Modulární kempingový systém
Interiér je dodáván volitelným balíčkem „Tourer Package“, charakteristickým jemnými koženými aplikacemi a velurovými koberci. Nově vyvinutý systém Irmscher „I Flex“ upevněn v zadní části, nabízí řidičům orientovaným na volnočasové aktivity příležitost proměnit automobil na rekreační vozidlo s modulárním systémem.

Irmscher Vivaro "Liner 68", speciální model k 50. výročí značky


Mobilní kuchyňský kout s varnými, mycími a chladicími zařízeními je doplněn množstvím poliček, úložnými prostory a jinými zajímavými funkčními možnostmi. Základní systém „I Flex“ lze jednoduše přeměnit na postel, což umožní pohodlné spaní pro dva. Demontáž celého modulu zabere jen 10 minut, čímž lze vozidlo vrátit do stavu, kdy je možné využívat jeho původní funkce.

Přečtěte si také:  Alpin Camper představil Opel Vivaro jako kempingový minivan pro páry i rodinu

Limitovaný počet výroční verze
Irmscher Vivaro „Liner 68“ je omezen na 68 kusů a lze jej získat přímo u jakéhokoliv partnera Irmscher Opel nebo přímo od úpravce Irmscher. Cena za základní vozidlo je závislá od jeho motorizace a začíná na částce 30.000 Eur. Náklady za rozšíření se pohybují na úrovni kolem 12.000 Eur. Vozidlo na fotografiích se všemi doplňky (motor 175 koní, klimatizace apod.) je dispozici za 45.000 Eur.

Systém „I Flex“ lze kromě modelu Vivaro použít iv jiných vozidlech, jako jsou VW T5 / T6 nebo Ford Transit. Jeho hmotnost je 80 kg a uchycuje se pomocí popruhů. Kromě červené je možná ještě šedá nebo modrá verze. Jednotková cena za jeden modul je 4.000 Eur.

Foto: Irmscher

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!