Od svého založení v roce 1977 se společnost Wingamm specializuje na výrobu kompaktních, polointegrovaných obytných automobilů a karavanů s monokokem ze skleněných vláken. Ve spolupráci s externími odbornými firmami zabývajícími se tvarováním výrobků ze skleněného vlákna experimentuje se všemi jejich typy a technologiemi s cílem neustálého zvyšování kvality.

U většiny evropských konvekčních obytných automobilů, často delších více než 7m, je jednoduché pochopit, proč obytný automobil s délkou 5,8m je považován za kompaktní. Ve společnosti Wingamm po dlouhodobých zkušenostech a přes 40 leté praxe, považují za dokonale praktický a vzrušující právě automobil s délkou 6,10 m.

Wingamm Brownie 5.8 GL

Pohodlný spánek pro čtyř

Modely Brownie orientované na rodinu jsou nejprodávanějšími automobily modelové řady. S délkou 5,90m se jedná o nejkompaktnější rodinný obytný automobil na trhu, který poskytuje pohodlné spaní pro čtyř a současně má i zadní garáž.
Brownie 5.8 GL má dvě zcela samostatné spací plochy. Podélné rozkládací lůžko v přední části automobilu je patentované společností Wingamm. Pro maximální komfort je vybaveno lamelami a matracemi s paměťovou pěnou. Rozložení postele zpod stropu je velmi jednoduché a snadné. Přikrývky a polštáře mohou zůstat na lůžku, takže příprava postele na spaní je velmi rychlá a vždy připravena k použití. Druhý prostor na spaní představují pochodové lůžka v zadní části. Pokud není požadováno spodní lůžko, patrová postel se může velmi snadno proměnit na velký garážový prostor pro přepravu jízdních kol, skútrů nebo všeho co je potřebné pro dovolenou.

Přečtěte si také:  Nejkratší obytný vůz na trhu, Wingamm Oasi 540.1 nabízí pro rok 2023 sérii vylepšení

Kuchyň

Kuchyňská část se nachází hned vpravo od vstupních dveří a sahá až po přední sedadlo spolujezdce. Základem funkčnosti kuchyně je varná deska se dvěma hořáky a umyvadlo s krytem, ​​které slouží i jako pracovní deska. Chladnička má objem 96 litrů.

Dvě varianty jídelny

Standardně má Brownie 5.8 GL tradiční jídelnu umístěnou oproti kuchyňského dřezu. Tvořena je dvojicí lavic umístěných proti sobě a centrálním stolem. Na výběr je i varianta se sezením do L (varianta zobrazená ve fotogalerii). V tomto případě je stůl posuvný do všech stran a přední sedadla řidiče a spolujezdce jsou otočné.

Varianta Grand-Garage

Varianta Grand-Garage nahrazuje standardní palandy speciální zadní garáží. Celá jednotka sahající od podlahy po strop je vyhřívána a vyrobena výhradně ze skleněného vlákna systému X-Trafit. Prostor, vybavený množstvím úložných prostorů, je přístupný jak zvenčí, taj iz obývací části automobilu plnohodnotnými dveřmi. Tato verze Brownie 5.8 GL je zaměřena pro sportovní typy a aktivně trávené výlety nebo dovolené.

Interiér má záměrně minimalistický design, vyrobený z vícevrstvého odolného laminátu HPL s povrchem ve světlé verzi Toucher. Modely Brownie mají vstupní dveře a vnější poklopy, vyrobené také ze sklolaminátu, vybavené centrálním zamykáním „Wingamm Safety Block“, které pro bezpečnost využívá standardní zámky základu automobilu. Automobil se základem Fiat Ducato se sníženým podvozkem AL-KO s nezávislým zavěšením kol a rozvorem 3,6m, může pohánět trojice motorů Euro 6 o výkonech 130, 150 nebo 180 koní. K dispozici je také automatická převodovka.

Přečtěte si také:  Nejkratší obytný vůz na trhu, Wingamm Oasi 540.1 nabízí pro rok 2023 sérii vylepšení

 

Vice info: www.wingamm.com

Foto: Wingamm

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.