Pokud se chystáte na víkendový výlet nebo každoroční dovolenou, stačí rychle a bez velké námahy připevnit na automobil, minibus nebo SUV střešní stan a vyrazit. To slibuje Gentle Tent GT Roof, nafukovací střešní stan, který váží jen 25 kilogramů a je snadno namontovatelný.

Společnost Gentle Tent, kterou v roce 2015 založili ve Vídni Gernot Rammer a Jürgen Haller, se specializuje na nafukovací stany. Jednou z nabídek je i GT Roof, podle společnosti první nafukovací střešní stan na světě. Stan není jen lehký, ale i zcela kompaktní. V sbaleném stavu měří jeden metr na šířku a délku, na výšku má 15 centimetrů. Tento fakt není bezvýznamný hlavně při jízdě vozidla nebo v čase mimo dovolené, kdy je uložen někde v garáži. Kromě toho by mělo být možné namontovat jej na jakýkoliv střešní nosič. Stačí pouze dvě příčky s přibližně 80 centimetrovou vzdáleností.

Přečtěte si také:  Volkswagen Amarok s vyšším podvozkem, hardtopem a střešním stanem Alu-Cab

Gentle Tent GT Roof

Stan je na střešní nosič připojený prostřednictvím hliníkového rámu a může být roztažený směrem dozadu nebo do boku. Do samotného spacího prostoru je možné se dostat přes teleskopický žebřík, který nevyžaduje žádné pevné konstrukční části a zároveň slouží jako opěrný bod. Základem stanu je nafukovací rohožka s rozměry 220 x 140 cm, která je zároveň stabilní spací plochou. Konstrukce stanu nabízí vnitřní výšku nejméně 130 cm. Trvanlivost zajišťuje vysoce kvalitní a odolný materiál jednotlivých částí. Stěny jsou z vysoce prodyšného a UV odolného materiálu Tencel All Season Touring s akrylovým povlakem. Pomocí vestavěného 12V čerpadla Gross je stavba celého stanu dokončena během 10 minut. Součástí balení je i opravná a servisní sada se speciálním lepidlem.

Přečtěte si také:  Střešní stan Roof Space s hliníkovým obalem zaujal a získal ocenění German Design Award

 

Konstrukce stanu umožňuje jeho umístění nejen na střešním nosiči, ale i v zadní části nákladního automobilu, na zemi nebo dokonce na hladině klidného jezera. K dispozici jsou tři barevné kombinace: zelená / šedá, modrá / šedá nebo písková / šedá. Prodejní cena je 2190 eur.

Foto: Gentle Tent

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.