AL-KO přináší na trh první prodloužitelné zařízení pro karavany, které umožňuje připevnění komerčně dostupných nosičů kol určených pro montáž na tažnou kouli. AL-KO Carryback je upevněn na podvozku karavanu prostřednictvím vyztužené konstrukce s přídavnou příčnou výztuhou. Když se nepoužívá, jednoduše se zatáhne pod karavan.
Výhodou tohoto řešení je montáž nosiče kol na podvozek karavanu a nikoli, jak tomu bývá v praxi, upevnění přímo na zadní stěnu. Zariadenie bude zpočátku používat výhradně společnost Fendt pro model Bianco Rosso 515 SG (rok výroby 2019), který byl speciálně navržen pro optimální rozložení hmotnosti. Pro Fendt nebylo konvenční řešení upevnění vyhovující kvůli různým nevýhodám, jako je pevnost, komfort, výška nákladu, osvětlení vozidla, těžiště nebo dynamika jízdy.
Přečtěte si také:  DexKo Global převzal technologickou společnost Toptron Elektronik
AL-KO Carryback Další výhodou je variabilní využívání nosiče kol a jeho montáž tam, kde je aktuálně potřebný. Buď na karavanu nebo v případě výletů mimo kemp na automobilu. AL-KO Carryback váží 35 kg a umožňuje přípustné užitečné zatížení 60 kg. Při vysunuté konstrukci je povolená max rychlost soupravy 80 km / h, jinak 100 km / h. Zápis do TP se nevyžaduje.
Foto: AL-KO

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.