Hymer GmbH & Co. KG. bude i v roce 2019 pokračovat v intenzivní spolupráci s firmou Mercedes-Benz Vans. Prémiové obytné automobily B-Class ModernComfort, které využívají základ Mercedes-Benz Sprinter a inovativní podvozek Hymer SLC, se rozšířili o dva nové půdorysy 550 a 600. Ať už jako polointegrované nebo integrované, přesvědčují svým jasným a elegantním designem, velkorysým smyslem pro prostor a extra úložným prostorem a to vše ve třídě do 3,5 tuny.

„Letos se opět zaměřujeme na úspěšnou spolupráci s Mercedes-Benz Vans a rozšiřujeme naši třídu ModernComfort o dvě další půdorysy na celkem pět variant,“ vysvětluje Christian Bauer, výkonný ředitel společnosti Hymer GmbH & Co. KG. Integrované a semi-integrované modely ModernComfort se vyznačují obzvláště lehkou konstrukcí s GRP lehkou podlahou, osvědčenou technologií HYMER PUAL a oceňovaným podvozkem SLC s optimalizovanou hmotností. Rám vozidla s prostornou dvojitou podlahou, která získala Evropskou cenu za inovace, nabízí dostatek prostoru pro všechny technické komponenty, jako je elektronika, vytápění a spoustu zavazadel. Dokonce nádrže na čerstvou a odpadní vodu  s kapacitou 180 a 150 litrů zde snadno najdou místo. Navíc to nemá žádný vliv na celkovou výšku a vnitřní výšku 1,98 metru s rovnou podlahou bez schodů po celé ploše interiéru. Díky četným asistenčním systémům, jako je asistent při bočním větru, aktivní brzdový asistent nebo aktivní asistent vzdálenosti (DISTRONIC Active Distance Assist), zajišťuje řada ModernComfort také vysokou úroveň bezpečnosti a komfort jízdy.

Komfort a funkčnost jako standard

Specifickým prvkem nového půdorysu 550 je postel o rozloze 2,05 x 1,42 metru. Pod příčným lůžkem se nachází zevnitř snadno dostupný extra úložný prostor. Před lůžkem má své místo šatní skříň vysoká od podlahy po strop. Další úložný prostor nabízí prostorná garáž. Dvě velké samostatné podélně lůžka v B-MC 600 s velkorysou délkou 1,98 metru obsahují pod ložnými plochami skříňky vpravo i vlevo. Obě půdorysy mají volitelné spouštěcí lůžko pro dvě osoby. Polointegrovaná verze včetně spouštěcího lůžka si zachovává svou pozici ve třídě do 3,5 tuny. Obě varianty B-Class ModernComfort lze dovybavit mnoha individuálními prvky z bohaté speciální výbavy. Mezi ně patří například Hymer Smart Battery System, ohřev teplou vodou nebo 32-palcová televize.

Přečtěte si také:  Stylová obytná dodávka Rhön Camp Spirit s mnoha inovacemi
Hymermobil B-Class ModernComfort I550

Elegantní vnější vzhled, který ihned přesvědčí

Jedinečná spolupráce s firmou Mercedes-Benz Vans se projevuje i na vnějším vzhledu vozidla. Design integrovaného Hymermobilu B-Class ModernComfort si zachovává linii sprinterů, která dodává celému exteriéru sportovní a dynamický vzhled. Podtrženo je to i centrální širokou mřížkou chladiče. Zadní část ve stylu černého difuzoru pod zadními světly odráží přední design a vytváří harmonický efekt sportovní elegance. Zadní multifunkční světla používají hybridní LED technologii. Díky tomu je vozidlo snadno viditelné i v obtížných podmínkách. Se dvěma velkými garážovými dveřmi na obou stranách je zadní garáž velmi snadno naložitelná a má nosnost až 350 kg. Má také samostatný prostor pro mopedy s výškou až 1,23 metru a šířkou 90 centimetrů v rozložení 550 a 99 centimetrů v rozložení 600.

Výrazný design interiéru

Prostorná obývací část a jídelní kout v přední části obou půdorysů nabízí stylově zařízenou rohovou kuchyň s velkými pracovními plochami, vařičem se třemi hořáky s ovládáním na přední straně. Moderní a osobitý design interiéru a nábytku s čistými liniemi je zdůrazněn konceptem atmosférického osvětlení na stropních skříňkách a soklů, což vytváří útulnou a domáckou atmosféru.

Přečtěte si také:  Exkluzivní van VEO Grand Escape 4×4 na bázi Mercedes-Benz Sprinter do každého terénu

Boční pohovka za prostorem kabiny je v rozložení 550 o 30 centimetrů širší než mají varianty 580 nebo 600 a je ideálním místem pro příjemné posezení. Luxusní koupelna je vybavena sprchovým koutem se světlou výškou 1,90 metru a rovnou podlahovou plochou.

Modely Hymer B-Class ModernComfort s novými půdorysy 550 a 600, budou u dealerů dostupné od jara 2019.

Výrobce: Hymer

Modelová řada: B-Class ModernComfort I

Foto: Hymer

Hymer GmbH & Co. KG

Hymer je od svého založení v roce 1957 pojmem v obytných automobilech a karavanech a ztělesněním prémiových obytných aut vyrobených v Německu. Je jedním z nejstarších a nejvíce inovativních výrobců karavanů a obytných automobilů v Evropě. Pilířem společnosti jsou čtyři divize: Hymer Motor Caravans, Hymer Camper Vans, Eriba Caravans a Hymer Original Parts.
Výraz „Obývák na kolech“ není pro Hymer pouze fráze. Obytné auta odrážejí přesně to, co od nich zákazníci očekávají. Vynikající kvalitu, komfort, kvalitní vybavení a nejvyšší úroveň bezpečnosti. To vše se nabízí již jako standard. Obytné vozy jsou standardně vybaveny rozsáhlými bezpečnostními prvky. Kromě toho se mohou zakazníci vždy spolehnout na komplexní škálu služeb. Společnost je nejen pozoruhodná svou dlouhou tradicí a vášní pro mobilní bydlení, ale je také jedním z předních výrobců v prémiovém sektoru díky vysokým standardům kvality a neustálým inovacím.
Hymer GmbH & Co. KG je součástí skupiny Erwin Hymer Group SE.

Domovská stránka výrobce: hymer.com

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Hymer

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Hymer

Přečtěte si také:  German Design Award 2024: Hymer a Eriba získaly tři prestižní ocenění

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.