Varianty obytných vozidel Mercedes-Benz třídy V, Marco Polo a Marco Polo Horizon s hlasovým ovládáním a multimediálním systémem MBUX lze objednat od konce prosince. Kromě hlasového asistenta zahrnuje koncept i dotykový displej s vysokým rozlišením o velikosti 7 nebo 10,25 palce a touchpad na středové konzole. Mercedes-Benz však přichází s novinkou, která z těchto vozidel dělá inteligentní mobilní kempingový minivan. Marco Polo bude standardně vybaven i inovativním modulem rozhraní Mercedes-Benz Advanced Control nebo zkráceně MBAC.

Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) Marco Polo
Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC)

Program MBAC umožňuje propojení následujících komponent v obytné oblasti a jejich pohodlné ovládání prostřednictvím centrálního umístění:

  • Kontrola stavu naplnění nádrží na vodu (čistá voda / odpadní voda)
  • Kontrola stavu nabití pomocné baterie
  • Kontrola a regulace teploty v chladícím boxu
  • Kontrola a regulace přídavného horkovzdušného ohřevu
  • Ovládání elektricky výsuvné střechy
  • Ovládání elektrického střešního okna
  • Ovládání zvukového systému Jehnert
  • Ovládání osvětlení interiéru vozidla, včetně ambientního osvětlení
Přečtěte si také:  Mercedes-Benz modernizuje Třídu V se zaměřením na luxus, Marco Polo získává nový design a výbavu

Kromě toho program MBAC nabízí časovou regulaci přídavného ohřevu vzduchu a komplexní koncept varování a hlášení. To pro uživatelů zajišťuje, že kdykoliv před odjezdem vědí, jak je jejich vozidlo připraveno k jízdě.

Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) Marco Polo
Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC)

Kontrola a ovládání je prostřednictvím dotykové obrazovky MBUX, dotykového panelu v kokpitu vozidla nebo aplikace smartphonů. Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) používá připojení ve vozidle výhradně prostřednictvím Bluetooth.

Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) Marco Polo
Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC)

Zavedením MBUX bylo optimalizováno i napájení externích zařízení. Porty USB typu C umožňují nabíjení tabletů nebo mobilních telefonů. S aplikacemi Apple Carplay a AndroidAuto lze uživatelské rozhraní všech běžných operačních systémů pro smartphony zrcadlit také na centrálním displeji. Služba mobility Mercedes-Me, kterou je prostřednictvím MBUX možné použít, zahrnuje bezplatné služby údržby, nehod a správy poruch, jakož i telediagnostiku a diagnostiku vozidel na dálku. Na požádání jsou k dispozici tzv. Služby nastavení vozidla, např. dotaz na tlaky v pneumatikách, hladiny paliva a úrovně AdBlue.

Přečtěte si také:  Nový kempingový minivan Citroën Holidays v premiéře na CMT 2024

Rozšíření platí pro každé nové Marco Polo nebo Marco Polo Horizon objednané od konce prosince 2019. Mercedes-Benz Marco Polo oslaví svou veřejnou premiéru s MBUX a MBAC na veletrhu Caravan, Motor, Touristik Messe (CMT) 2020 ve Stuttgartu. Veletrh otevírá své brány 11. ledna a končí 19. ledna. Stánek Mercedes-Benz se nachází v hale 10.

Foto: Mercedes-Benz

Líbil se Vám článek?

Dejto to najevo a kupte naši redakci kávu.
Podpořte ji peněžitým darem bankovním převodem na účet
2400806950 / 2010
nebo naskenujte QR kód s údaji k platbě. Výši částky si určete sami. Děkujeme!