Společnost Hymer slaví otevření svého nového kompetenčního centra pro výrobu sendvičových dílů. Moderní infrastruktura nové budovy a z ní vyplývající optimalizované výrobní procesy mají nejen lépe uspokojit současnou poptávku po obytných vozidlech a karavanech, ale také vytvořit optimální základ pro budoucí vývoj.

„Nové kompetenční centrum pro výrobu sendvičových dílů v Bad Waldsee představuje pro společnost Hymer významný pokrok ve výrobě. Díky moderní infrastruktuře a optimalizovaným výrobním procesům posilujeme naše kapacity a klademe základy pro budoucí vývoj. Těšíme se na spuštění výroby v létě 2025,“ říká Hans-Georg Rauh, technický ředitel společnosti Hymer GmbH & Co. KG.

Nová budova se staví v severozápadní části závodu 3 společnosti Hymer v Bad Waldsee a má rozlohu přibližně 8 300 metrů čtverečních. Její hala poskytne prostor pro jednotlivé fáze výroby sendvičových dílů, předmontáž bočních panelů a logistiku.

Přečtěte si také:  Hymer Grand Canyon S 700 s prvky soběstačnosti a konektivity

Při výstavbě nového kompetenčního centra se dbalo na to, aby se mohlo zásobovat energií způsobem co nejvíce šetrným ke klimatu a pozitivně přispívat k výrobě šetrné ke zdrojům. Například přibližně 40 % střešní plochy bude po dokončení stavebních prací pokryto zelení, která pomůže zlepšit mikroklima výrobního areálu. K výrobě udržitelné energie se bude využívat i sousední fotovoltaický systém. Kromě toho bude kompetenční centrum vybaveno vlastními tepelnými čerpadly, které zajistí efektivní a ekologické zásobování teplem.

Část nové budovy bude vybavena vestavěným prostorem, který bude sloužit jako společenská a odpočinková zóna a nabídne také možnost rozšíření vnitřních prefabrikovaných prostor. Plánované dokončení budovy a začátek užívání je naplánován na březen 2025. Úplné uvedení do provozu a začátek výroby jsou plánovány na léto 2025.

Zdroj: Hymer

Hymer GmbH & Co. KG

Hymer je od svého založení v roce 1957 pojmem v obytných automobilech a karavanech a ztělesněním prémiových obytných aut vyrobených v Německu. Je jedním z nejstarších a nejvíce inovativních výrobců karavanů a obytných automobilů v Evropě. Pilířem společnosti jsou čtyři divize: Hymer Motor Caravans, Hymer Camper Vans, Eriba Caravans a Hymer Original Parts.
Výraz „Obývák na kolech“ není pro Hymer pouze fráze. Obytné auta odrážejí přesně to, co od nich zákazníci očekávají. Vynikající kvalitu, komfort, kvalitní vybavení a nejvyšší úroveň bezpečnosti. To vše se nabízí již jako standard. Obytné vozy jsou standardně vybaveny rozsáhlými bezpečnostními prvky. Kromě toho se mohou zakazníci vždy spolehnout na komplexní škálu služeb. Společnost je nejen pozoruhodná svou dlouhou tradicí a vášní pro mobilní bydlení, ale je také jedním z předních výrobců v prémiovém sektoru díky vysokým standardům kvality a neustálým inovacím.
Hymer GmbH & Co. KG je součástí skupiny Erwin Hymer Group SE.

Domovská stránka výrobce: hymer.com

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Hymer

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Hymer

Přečtěte si také:  Nové modely Hymer Grand Canyon S a ML-T v edici CrossOver