Sobota, 27. dubna, 2024
Solární systém na výrobní hale

La Strada se zaměřuje na zelenou elektřinu

Společnost La Strada přešla v dubnu 2024 na ekologickou energii a v celém areálu závodu v Echzellu využíva pouze zelenou elektřinu. Vlastní solární energie včetně bateriového skladování Tesvolt uzavírá elektrickou mezeru.
Knaus Tabbert AG, Jandelsbrunn

Knaus Tabbert po úspěšném hospodářském roce 2023 očekává další vývoj tržeb

Díky vysokému zájmu o vozidla pro volný čas všech značek skupiny Knaus Tabbert a strategii více značek pro podvozky se společnosti Knaus Tabbert podařilo v hospodářském roce 2023 zvýšit tržby skupiny na 1,4 miliardy eur.
François Feuillet

François Feuillet opětovně zvolen prezidentem European Caravan Federation

Členové European Caravan Federation (ECF) zvolili za svého nového předsedu Françoise Feuilleta. Bývalý viceprezident nahradil Hermanna Pfaffa, který odešel do důchodu, stejně jako dlouholetá členka představenstva Sonja Gole.
Sonja Gole

Adria Mobil: Sonja Gole končí svoji bohatou a úspěšnou kariéru

Sonja Gole, důležitá osoba v historii Adria Mobil, odchází po 28 letech z vedení společnosti na zasloužený důchod. Novým generálním ředitelem slovinského výrobce mobilního bydlení se stal Gregor Adler.
Řidičský průkaz

Rozšíření řidičských průkazů skupiny B na 4,25 tuny pro obytná vozidla...

Evropský parlament dosáhl dalšího pokroku směrem k rozšíření pro řidičský průkaz poté, co v prvním čtení o reformě směrnice schválil rozšíření skupiny B na 4,25 tuny pro obytné automobily.
Winnebago Specialty Vehicles

Společnosti Winnebago a Xos oznámily partnerství a vývoj plně elektrického podvozku

Společnost Xos, přední výrobce elektrických užitkových vozidel a přední americký výrobce rekreačných vozů Winnebago oznámili partnerství a vývoj plně elektrického podvozku pro divizi speciálních vozidel Winnebago.
Knaus Tabbert AG, Jandelsbrunn

Knaus Tabbert ukončil finanční rok 2023 s nejvýraznějším růstem prodeje v...

Společnosti Knaus Tabbert se v hospodářském roce 2023 podařilo díky vysokému zájmu o vozidla pro volný čas všech značek skupiny zvýšit konsolidovaný obrat na základě předběžných údajů na 1,4 miliardy eur.
Wolfgang Speck - CEO Knaus Tabbert AG

Wolfgang Speck zůstává generálním ředitelem společnosti Knaus Tabbert AG

Dozorčí rada společnosti Knaus Tabbert AG prodloužila smlouvu s generálním ředitelem Wolfgangem Speckem do konce roku 2026. Společnost z osobních důvodů opustí k 31. březnu 2024 finanční ředitelka Carolin Schürmann.
Lippert R-Bike van + R-Wave

Výsledky společnosti Lippert označují rok 2023 za náročné prostředí

Společnost LCI Industries, která prostřednictvím Lippert Components dodává komponenty pro výrobce originálního vybavení pro rekreační vozy, oznámila výsledky za rok 2023.
Knaus 2024

Knaus se v roce 2023 stal nejsilnější značkou obytných vozidel z...

V roce 2023 bylo v Německu zaregistrováno celkem 90.365 nových obytných vozidel. Skupina Knaus Tabbert se se svou značkou Knaus prosadila jako lídr na trhu v oblasti nových registrací poprvé.
Bürstner Lyseo Gallery TD

Bürstner získal za inovativní obytný vůz Lyseo Gallery TD cenu DCC...

Bürstner byl oceněn prestižní cenou DCC Safety Award 2024. Cena byla společnosti udělena za přelomový obytný vůz Lyseo Gallery TD, který zaujme svojí inovativností a výjimečnou bezpečností.
Dometic

Finanční výsledky Dometic za rok 2023 vykazují pokles tržeb a zvýšení...

Nejnovější finanční výsledky společnosti Dometic uvádějí, že náročnější podmínky na trhu způsobily za celý rok 2023 pokles organických čistých tržeb a zvýšení marží.
Ahorn Van 620 Irmscher

EIA 2024: Van 620 Irmscher byl oceněn v kategorii Exterior Design...

Ahorn Camp získal ocenění European Innovation Award v kategorii Exteriérový design za model Van 620 Irmscher, který zaujme nejen designem, ale také funkčností a inovativními řešeními.
Globe-Traveller Falcon 2Z

EIA 2024: Obytná dodávka Globe-Traveller Falcon 2Z ovládla kategorii Overall Concept...

Celkový koncept inovativního modelu Globe-Traveller Falcon 2Z, významného výrobce kempingových vanů, se stal vítězem v rámci European Innovation Award 2024 v kategorii Overall Concept Van.
Adria Coral Supreme MB

Adria bodovala svými rekreačními vozidly v prestižních německých mediálních oceněních

Pro průmysl rekreačních vozidel je důležitý každý začátek roku, který začíná mediálními oceněními. Slovinská Adria Mobil byla opět v popředí těchto ocenění, přičemž zvítězila v nejméně 11 kategoriích.
Fiat Ducato

Fiat Ducato byl čtenáři časopisu Promobil zvolen Základním vozem pro obytná...

Fiat Ducato pokračuje ve své vítězné sérii, když jej čtenáři odborného časopisu Promobil zvolili už po šestnácté za sebou za "Nejlepší základní vůz pro obytná vozidla roku".
Toptron elektronik

DexKo Global převzal technologickou společnost Toptron Elektronik

DexKo Global, světový lídr v oblasti podvozkových sestav a hydraulických brzd, oznámil, že jeho obchodní jednotka AL-KO Vehicle Technology podepsala konečnou dohodu o převzetí společnosti Toptron Elektronik.
Knaus Tabbert - Rent and Travel

Digitální platforma Rent And Travel očekává silnou letní sezónu 2024 a...

Rent And Travel je jeden z nejlepších portálů k pronájmu obytných vozidel v Německu s cílem přilákat ke značkám skupiny Knaus Tabbert nové zákazníky a dlouhodobě je nadchnout pro karavaning.
Stellplatz LMC v Sassenbergu

LMC vytváří stellplatz pro obytné automobily ve vlastním výrobním areálu v...

Výrobce vozidel pro volný čas LMC rozšiřuje nabídku služeb a bude poskytovat parkovací místa k přenocování pro obytná vozidla a karavany na továrním stellplatzu v Sassenbergu.
LAMILUX Sunsation® ocenění German Design Award 2024

Ocenění German Design Award 2024 pro inovativní technologii Lamilux Sunsation

Inovativní technologie LAMILUX Sunsation® zapůsobila v German Design Awards a korunovala světově barevně nejstabilnější a nejlesklejší GRP lak oceněním "Special Mention".

Značky a modely

Nejnovější příspěvky

Challenger 384 Etape Edition

Polointegrovaný Challenger 384 pro rodinu a práci na dálku

Francouzský výrobce Challenger uvedl na trh jedinečný polointegrovaný obytný vůz s inovativním přístupem k rodinnému cestování a práci na dálku. Nový model 384 o délce 7,2 metru poskytuje na přenocování až šest lůžek.