Společnost Hymer GmbH & Co. KG třídou MasterLine stanovila nové standardy v prémiovém segmentu obytných automobilů již letošními modely 780 a 790. Její integrované vozidla kombinují nejmodernější technologii, vysoce kvalitní vybavení a jedinečné designové akcenty. Novým půdorysem B-ML 880 nyní společnost představuje první model s dvojitou zadní nápravou, který svou působivou délkou 8,89 metrů a šířkou 2,35 metru využívá vlastní podvozek Hymer SLC. Díky své velikosti získává vozidlo zcela nový pocit prostoru, aniž by obětovalo jízdní komfort, což je zajištěno stabilizačním účinkem tandemové nápravy.

Vzhled i interiér B-ML 880 zaujme svými působivými rozměry. „S naší řadou MasterLine jsme spojili odborné znalosti a nejlepší prvky našich mobilních domů do jednoho vozidla. Nový půdorys 880 nyní představuje další podporu, která ohromí svou jedinečnou dynamikou jízdy a dosáhne známé třídy Liner v z hlediska pohodlí a funkcí.“ říká Christian Bauer, generální ředitel společnosti Hymer GmbH & Co. KG.

Inteligentní uspořádání místnosti pro exkluzivní komfort bydlení

V interiéru to znamená ještě větší pocit prostoru spojený s maximálním úložným prostorem. Přední dveře toaletní místnosti dají vzniknout samostatnému prostoru mezi sedací skupinou a kuchyní. Postranní gauč je nyní o 30 centimetrů větší a pracovní plocha úhlové kuchyně získala díky své vysoce kvalitní pevné pracovní desce v sérii šířku o 20 centimetrů navíc. Například kávovar lze teď umístit vedle sporáku.

Hymer B-Class MasterLine 880
Vnitřní uspořádaní Hymer B-Class MasterLine 880

Poprvé má B-ML 880 dvě šatní skříně. Například skříň v obývacím pokoji může být použita pro outdoorové oblečení, zatímco prostorná místnost s druhou skříní, umístěná za kuchyňkou, vytváří luxusní salónní šatnu. V koupelně je nový půdorys: Umyvadlo včetně zrcadlové skříňky s integrovaným osvětlením je nyní umístěno v oddělené části vedle sprchy s pravými skleněnými dveřmi. To vytváří více prostoru v toaletě, která je vybavena otevřenou policí, polici na ručníky a dalším oknem. Aby bylo zajištěno větší soukromí, obývací pokoj lze oddělit od spacího prostoru.

Přečtěte si také:  Kompaktní integrovaný vůz Le Voyageur Eterna LV7.0 GJF

Půdorys 880 má v zadní části dvě pohodlná samostatná lůžka, delší než dva metry a šířky 90 centimetrů, přičemž každá skrývá další šatní skříň. Další úložný prostor je celkem ve třech podlahových poklopech vytvořených schody. V celém obytném prostoru, koupelně a kuchyni vytváří kombinace světlého nábytku Grand Oak s prvky v moderní matné bíle a tmavší sametové, harmonické a útulné barevné složení. Víceúrovňové okolní osvětlení přispívá k pocitu dobré atmosféry. Kromě toho lze osvětlení celého vozidla snadno ovládat pomocí centrálního spínače na zadní a zvedací posteli.

Hymer B-Class MasterLine 880
Foto: Hymer

Unikátní vnější design na tandemové nápravě

Jako první vozidlo s tandemovou nápravou na podvozku SLC v portfoliu Hymer byla realizována nejen ohromná délka téměř devíti metrů, ale byla také upravená přípustná celková hmotnost až 5,5 tun pro obrovskou rezervu užitečného zatížení. Kromě toho je dosažena zvláště stabilní jízda srovnatelná s jízdním komfortem kompaktních vozidel. Hymer spoléhá na osvědčenou kombinaci vozidla Mercedes-Benz Sprinter s volitelným vznětovým motorem o výkonu 177 k a podvozkem SLC. To ve spojení s 6-stupňovou manuální převodovkou nebo 9-stupňovou automatickou převodovkou umožňuje pohodlné pojezdové rychlosti s maximálním utlumením hluku, komfortem jízdy a optimalizovanou spotřebou paliva. Vysoký stupeň bezpečnosti zajišťují také asistenční systémy, jako je aktivní brzdový asistent nebo asistent bezpečné vzdálenosti DISTRONIC. Podvozek má ve své prostorné dvojité podlaze dostatek místa pro všechny technické komponenty, zatímco interiér díky plynulé podlaze poskytne světlou výšku 1,98 metru.

Přečtěte si také:  Frankia pro novou sezónu přichystala evoluci své vlajkové lodi, integrované řady Platin

Kromě velkého panoramatického čelního skla je zvýrazněna také přepracovaná část předního osvětlení. Viditelné okraje zachycují linie světlometů a přenášejí je do rozšířeného bočního obrysu. Příď je mírně tvarovaná ve tvaru šipky. Vysoce kvalitní černý gril, lesklý rám chladiče s chromovým lemováním a LED mlhová světla zdůrazňují sportovní a exkluzivní vzhled. Elegantní je i zadní sklolaminátová konstrukce včetně integrovaného zadního osvětlení a samonosné garážové vany s difuzorem sportovního vzhledu.

Hyme B-Class MasterLine 880 bude k dispozici od začátku roku 2020.

Výrobce:  Hymer

Modelová řada:  B-Class MasterLine

Model:  800 (technické data)

Foto: Hymer

Hymer GmbH & Co. KG

Hymer je od svého založení v roce 1957 pojmem v obytných automobilech a karavanech a ztělesněním prémiových obytných aut vyrobených v Německu. Je jedním z nejstarších a nejvíce inovativních výrobců karavanů a obytných automobilů v Evropě. Pilířem společnosti jsou čtyři divize: Hymer Motor Caravans, Hymer Camper Vans, Eriba Caravans a Hymer Original Parts.
Výraz „Obývák na kolech“ není pro Hymer pouze fráze. Obytné auta odrážejí přesně to, co od nich zákazníci očekávají. Vynikající kvalitu, komfort, kvalitní vybavení a nejvyšší úroveň bezpečnosti. To vše se nabízí již jako standard. Obytné vozy jsou standardně vybaveny rozsáhlými bezpečnostními prvky. Kromě toho se mohou zakazníci vždy spolehnout na komplexní škálu služeb. Společnost je nejen pozoruhodná svou dlouhou tradicí a vášní pro mobilní bydlení, ale je také jedním z předních výrobců v prémiovém sektoru díky vysokým standardům kvality a neustálým inovacím.
Hymer GmbH & Co. KG je součástí skupiny Erwin Hymer Group SE.

Domovská stránka výrobce: hymer.com

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Hymer

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Hymer

Přečtěte si také:  Speciální edice s prémiovou výbavou – Hymer Free S Blue Evolution na podvozku Mercedes-Benz

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.