Nový Individual MD56c od specialisty na expediční vozidla, firmy Unicat z Dettenheimu, představuje dokonalou nezávislost a pohodlí na nejvyšší úrovni na cestách daleko od civilizace. Pro vozidlo s mimořádnými jízdními schopnostmi v terénu a velmi dobrou manévrovatelností slouží jako základ MAN TGS 26.540 s pohonem 6×6 a kabinou L. Díky třetí nápravě s přídavným řízením je vozidlo dlouhé 8,16 metru a 3,66 metru vysoké. Motor s výkonem 540 koní (397 kW) je spojen s dvanáctistupňového převodovkou Tip-Matic od společnosti ZF. Díky trvalému pohonu všech kol s centrální uzávěrkou diferenciálu, převodové skříni s off-road redukcí a diferenciálním zámkem v přední a zadní nápravě tento dálkový motorový dům nic tak rychle nezastaví.

Pneumaticky odpružené, vyhřívané a odvětrávané komfortní sedadla s potahem kůže / Alcantara pro řidiče a spolujezdce, dvě nouzové sedadla, které lze přestavět na lůžko, elektrická okna, integrovaná a přídavná střešní klimatizace, přídavné topení Eberspächer D5W, tempomat a kožený volant zajišťují pohodlný prostor v dodatečně zvukové a tepelně izolované kabině. Pro usnadnění manévrovatelností je vozidlo vybaveno satelitním navigačním zařízením Garmin, zpětnou kamerou a kamerovým systémem Birdview 360 °.

Přečtěte si také:  Nové expediční vozidlo Storyteller GXV Hilt na podvozku RAM 5500

Dobrou viditelnost zajišťují v noci na střešním nosiči namontované výkonné dálkové LED světlomety (každý 167 W, 12970 lm) doplněné širokoúhlými LED světlomety (každý 88 W, 7091 lm) a čtyři pracovní světla umístěny po bocích vozidla.

Obývací kabina je dlouhá 5,60 m, široká 2,48 m a vysoká 2,11 metru (světlá výška interiéru je 1,95 metru). Samonosná konstrukce vyrobená z kompozitních panelů GRP má izolovanou tloušťku stěny šest centimetrů. Vysoce flexibilní harmonikové spojení umožňující přechod z obytné buňky do kabiny vozidla je možné uzavřít pomocí klapky. Všechny zámky jsou spojeny s dálkově ovládaným systémem centrálního zamykání.

Obývací část a jídelna

Sedací skupina s dvěma podélnými lavicemi až pro šest osob se nachází hned za kabinou řidiče. Stůl se dá spustit elektricky, takže se plocha k sezení jednoduše přemění na dvojlůžko s rozměry 140 x 200 centimetrů.

Kompletní kuchyň

Vlevo od vstupu je kuchyň s teakovou pracovní deskou osazenou indukčním vařičem se dvěma varnými plotýnkami a dřezem z nerezové oceli. Kuchyň je osazena elektrospotřebiči Miele a Bosch. Indukční varnou desku doplňují pro komfort vaření ještě trouba s mikrovlnou troubou a grilem, myčka nádobí a chladnička (130/65 l). Spodní skříňky se zásuvkami na kuličkových ložiscích mají galvanizéry pro nádobí a spotřebiče odolné vůči nárazům.

Přečtěte si také:  MAN TGE získá významnou technologickou modernizaci a nové asistenční systémy

Koupelna

Koupelna s porcelánovou toaletou a samostatnou sprchou se nachází uprostřed buňky na straně řidiče.

Prostorná ložnice

V zadní části se nachází vyhřívaná a ventilovaná manželská postel s komfortní matrací o rozměrech 200 x 160 cm. Nábytek je vyroben v nejvyšším standardu z dřevěným jádrem s bílým lesklým nebo bambusovým povrchem s teakovými hranami. Na podlahu je použita teaková krytina, čalounění sedadel je vyrobeno z Alcantary.

Dokonalá nezávislost

Palivový systém s celkovou kapacitou 980 litrů nafty v hlavní a pomocných nádržích zajišťuje dojezd dobrých 3300 kilometrů. Vyhřívaný naftový předfiltr s odlučovačem vody je instalován na provoz v chladném období nebo v chladnějších oblastech světa.
Hmotnost nového prázdného vozu včetně naplněných nádrží s pitnou vodou a palivem je 19,8 t. Přípustná hmotnost umožňuje užitečné zatížení kolem 3,2 t. Na přídavné spouštěcí plošině pro náklad a rezervní kola je možné přepravovat ve výšce cca 1,9 metru malé doprovodné vozidlo, dva motocykly nebo čtyřkolky.

Přečtěte si také:  MAN TGE Camper Van jako základní vůz s mnoha možnostmi pro obytné automobily

Všechny vodovodní zařízení jsou ve vyhřívané vnitřní části odolné proti mrazu. Dvě nádrže na čerstvou vodu s čerpadlem a filtrem mají celkovou kapacitu 600 litrů, nádrž na odpadní vodu má objem 175 litrů a toaletní s proplachem 110 litrů. Jednotka Unicat Individual MD56c MAN TGS 6×6 má zásuvky pro 115 voltů a 230 voltů, jakož i nabíjecí zásuvky USB. Pro zabezpečení doplnění elektřiny se využívá solární systém 1850 Wp se regulátory MPPT. Na palubě se nachází také mobilní generátor Honda EU22i.

Tímto způsobem může být dálkový obytný automobil nezávisle provozován asi dva týdny. Vozidlo, které má i svou cenu 1 389 000 EUR netto, má ještě jednu výhodu, je ihned k odběru.

Vice info: www.unicat.net

Foto: Unicat

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.