Výnosy se zvyšují o 26% na více než 590 milionů EUR

Knaus Tabbert, jeden ze tří předních výrobců rekreačních vozidel v Evropě, dosáhl nových rekordních čísel jak v prodeji, tak v tržbách. Společnost zvýšila tržby za předchozí rok o 26% na 592 milion Eur. V předcházejících dvou letech dosahoval Knaus Tabbert výnosy ve výši 391 milion a 468 milion Eur, které již znamenaly rychlý nárůst. Podobně dynamický byl i nárůst počtu vyráběných obytných automobilů, karavanů a Caravanning Utility Vehicles (CUV). V roce 2017 bylo vyrobeno 20.823 vozů pro volný čas, což je o čtvrtinu více než v předchozím roce. Dokonce i ziskovost dosáhla rekordní úrovně. Zisk před zdaněním (EBITDA) narostl o 35% na 54 milion Eur.

Přečtěte si také:  Knaus Tabbert po úspěšném hospodářském roce 2023 očekává další vývoj tržeb

„Rok 2017 byl nejlepším rokem v naší historii. Výnosy a prodeje dosáhly nových maxim. Do konce roku budeme investovat v celkové výši 70 milionů Eur,“ říká Wolfgang Speck, generální ředitel společnosti. „Kempování a karavaning se stává stále více populárnějším. Kouzlo individuálního a nezávislého cestování objevuje stále častěji mladá generace, co se oceňuje. Dalším aspektem je trend směrem k domácímu cestovnímu ruchu.“

Výroba rekreačních vozidel dosahuje nového rekordního maxima

Knaus Tabbert roste ve velmi atraktivním tržním prostředí. V roce 2017 s téměř 200.000 nově registrovanými obytnými automobily a karavany se dosáhla v Evropě rekordní úroveň registraci. Při nárůstu o více než 15%, na přibližně 63.000 nových registraci rekreačních vozidel, byl dosažen rekord i na německém trhu. Podle Asociace Caravanning Industry of Germany (CIVD) se očekává, že růst bude pokračovat i nadcházejících letech.

Přečtěte si také:  Digitální platforma Rent And Travel očekává silnou letní sezónu 2024 a expanduje do Itálie

Knaus Tabbert nabízí rekreační vozidla pod značkami Knaus, Tabbert, Weinsberg, T@B a Morelo. Ty splňují chuť všech, zda se jedná jen o prázdninové využití nebo trvalý karavanem, životní styl nebo lásku k přírodě. Po akvizici Morela v roce 2017 zvýšil Knaus Tabbert svou přítomnost na evropském trhu v segmentu luxusních obytných automobilů. V minulosti byly vozy vyráběny firmou Morelo oceněny renomovanou „German Design Award“.

Plánované investice budou směřovat především do ústředí a závodu v Jandelsbrunnu. Další důraz bude kladen na rozvoj lehkých konstrukci rekreačních vozidel, jako jsou ultralehké karavany Knaus Travelin. Kromě toho společnost plánuje přijímat další zaměstnance. Včetně Morela se počet zaměstnanců ve všech čtyřech závodech zvýšil na 2500.

Zdroj: TZ

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.