Zbrusu nová modelová řada Kosmo zobrazuje kvalitu a styl značky Laika. Dynamické vozidlo na podvozku Fiat Ducato 35 Light představila Laika se třemi různými půdorysy, 209, 509 a 512, s délkou 6,95 m (209) a 7,41 m (509 a 512). Kosmo je dokonalou kombinací funkčnosti, dynamického výkonu a vynikající kvality.

Všestranné vozidlo plné detailů, které z něj dělají funkční a dynamický obytný automobil, je ideální pro ty, co milují přírodu, chtějí zažít nový životní styl a způsob dovolené. Výrazná venkovní grafika, design zadní části vozidla, dynamické linie interiéru, jemná povrchová úprava a prvotřídní materiály zvýrazňují moderní vzhled a italský styl modelů Kosmo.

Laika Kosmo

Obývací zóna

Velká obytná plocha s pozoruhodnou vnitřní výškou 213 cm nabízí vysoce komfortní sedadla s výškově nastavitelnými opěrkami hlavy (mimo Kosmo 512). Elegantní čokoládový odstín stolu a pracovní kuchyňské desky je totožný s jemnými pásy ve spodní části skříněk. Světlík o rozměrech 70×50 cm v obytném prostoru zaručuje jeho přirozené osvětlení. K dispozici jsou mnohé možnosti přizpůsobení, včetně kožených doplňků „Vip Club“ a čalounění. Paleta čalounění umožňuje výběr mezi látkami světlých tónů „Pavia“ (standard), „Alba“ a „Radda“ a nebo eko-kůže „Garda“ a „Firenze“. Kromě toho je zde možnost přizpůsobit si polštáře v jasných odstínech „Azzuro Elba“ a „Sole di Sicilia“.

Laika Kosmo 509

Kuchyň

Kuchyňka a pracovní deska je v odstínech čokolády a lískových ořechů. Varná deska obsahuje tři plynové hořáky. Velké umyvadlo nebrání pohodlí při vaření. Kuchyňka má dostatek místa na odkládání nádobí a ostatních potřeb. Osvětlení je prostřednictvím okna a LED světel nad a pod kuchyňskou deskou. Pěkně působí designové kovové doplňky, které se dokonale hodí k celé kombinaci zvolených barev interiéru.

Laika Kosmo 509

Ložnice

Spací prostor je navržen tak, aby zaručoval dobrý odpočinek, o který se starají lůžka s lamelovými rošty a kvalitními matracemi. Kosmo 509 nabízí velký komfort na nejvyšší úrovni dvojicí podélných lůžek o rozměrech 207×80 cm (prave lůžko) a 200×80 cm (leve lůžko). Dokonce i Kosmo 209, i když je kompaktnější, nabízí dostatečný komfort dvojicí lůžek o rozměrech 201×80 cm (prave) a 186×80 cm (leve). Pro ty, kteří upřednostňují manželskou postel, nabízí Kosmo 512 velké centrální dvojlůžko o rozměrech 190×148 cm. Tyto rozměry umožňují volný pohyb v prostoru ložnice. Všechny modely jsou vybaveny množstvím skladovacích prostor díky mnoha skříňkám a dvěma velkými skříněmi umístěnými pod lůžky.

Laika Kosmo 512

Toaletní část

Koupelna je ve všech modelech vybavena věšákem na ručníky a množstvím praktických uzavíratelných přihrádek pro uložení všech toaletních potřeb. Sprchový kout s držákem na mýdlo a sifonem je vybaven střešním oknem a LED osvětlením. Věšák a dřevěný rošt na podlaze, který má Kosmo v základě doplňují pohodlí toaletní části vozidla. Koupelna a sprchový kout mohou být prostřednictvím dveří spojeny do jednoho celku.

Přečtěte si také:  Nezávislá a stylová řada Hymer ML-T prošla rozsáhlou inovací vzhledu, soběstačnosti a konektivity
Všestranní automobil

Osvětlení používá LED diody a je navrženo tak, aby bylo funkční pro každodenní potřeby. Elegantní a jasné linie vytvářejí harmonické kontury interiéru a zajišťují rovnoměrné rozložení přímého a nepřímého osvětlení pod a nad skříňkami a pod kuchyňskou deskou. Přirozené osvětlení zase zajišťují čtyři standardní okna v kuchyni, obývací části a v ložnici. Koupelna je vybavena oknem na přání. Kvalitní okna jsou vybavena zatemňovacími žaluziemi a moskytiérami.

Kosmo je vhodný i do chladného počasí a pro zimní použití, a to díky silné izolaci stěn, střechy a podlahy pomocí extrudovaného polystyrenu (XPS), vodního ohřevu stěn a podlahovému topení (poslední dvě jsou volitelné za příplatek). Tepelně izolovaná nádrž na odpadní vodu součást balíčku Kosmo Pack) je chráněna před chladem. Navíc střecha a podlaha jsou chráněny skleněnými vlákny.

Přečtěte si také:  Nejkratší obytný vůz na trhu, Wingamm Oasi 540.1 nabízí pro rok 2023 sérii vylepšení

Střešní okno v kabině řidiče a komfortní kapitánské sedadla (vše v základě) zaručují pohodlí a perfektní jízdní zážitek ve stylu Laika. Vstupní dveře pro bezproblémový výstup a nástup mají šířku úctyhodných 70 cm. Pevné okno a moskytiéra je dělá ještě praktičtějšími a funkčnějšímu. Navíc pro zvýšení bezpečnosti jsou opatřeny dvěma uzamykacími body. A nakonec, centrální zamykání kabiny a vstupních dveří umožňuje rychlé a snadné uzamykání a odemykání celého automobilu.

Modelová řada Kosmo nabízí s četnými zásuvkami, skříňkami a poklopy dostatek úložného prostoru. Velkorysou, prostornou garáž je možné využít i na přepravu skútru. Vybavená je elektrickou zásuvkou, osvětlením a zámky „Easy Lock“, které usnadňují zavírání dveří zavazadlového prostoru pouhým stisknutím.

Kosmo Pack

Pro novou modelovou řadu byla vytvořena i speciální výbava, která obsahuje širokou škálu speciálního příslušenství pro ještě větší pohodlí na cestách.

Kosmo Pack obsahuje:

  • automatickou motorovou klimatizaci
  • ESP, Traction Plus, Držák kopce, Descent Hill
  • airbag spolujezdce
  • tempomat
  • elektricky vyhřívaná zpětná zrcátka
  • výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce
  • radio přípravu s dvěma reproduktory v kabině řidiče
  • anténu rádia integrovaná do zrcadla
  • koberec v kabině řidiče a vstupní rohožku do obývací části
  • izolovanou nádrž na odpadní vodu
  • interérové ​​zatemňovací žaluzie Remis
  • dřevěný sprchový rošt

Laika Kosmo 509

Laika Kosmo 509

– Fiat Ducato 35 Light 130 k
– vnější délka 741 cm
– vnější výška 290 cm
– vnitřní výška 213 cm
– počet míst k sezení: 4
– počet míst na spaní: 2 standardně + 2 volitelné lůžka
– zadní lůžka: 207×80 cm + 200×80 cm
– garáž s dveřmi Easy Lock: 218x121x109 cm
– 3x port USB

Přečtěte si také:  Carthago modelem Chic c-line T 4.9 LE rozšiřuje své portfolio vozů se základem Mercedes-Benz

Laika Kosmo 512

Laika Kosmo 512

– Fiat Ducato 35 Light 130 k
– vnější délka 741 cm
– vnější výška 290 cm
– vnitřní výška 213 cm
– počet míst k sezení: 4
– počet míst na spaní: 2 standardně + 1 nebo 2 volitelné lůžka
– zadní lůžko: 190×148 cm
– garáž s dveřmi Easy Lock: 218x120x109 cm
– 3x port USB


Laika Kosmo 209

Laika Kosmo 209

– Fiat Ducato 35 Light 130 k
– vnější délka 695 cm
– vnější výška 290 cm
– vnitřní výška 213 cm
– počet míst k sezení: 4
– počet míst na spaní: 2 standardně + 2 volitelné lůžka
– zadní lůžka: 201×80 cm + 186×80 cm
– garáž s dvermi Easy Lock: 218x120x91 cm
– 3x port USB


Fotogalerie

 

Další info: www.laika.it

Foto: Laika

Laika Caravans SpA
Italský výrobce obytných automobilů s 50letou historií společnosti má s jejich stavbou bohaté zkušenosti. Typický, čistý italský design zvenčí i zevnitř činí modely značky Laika atraktivními. Jako dceřiná společnost německé skupiny Erwin Hymer Group chce přesvědčit i jejich praktičností a solidností. Designéři Laika vědí, jak chytře zkombinovat formu a funkci elegantním způsobem. Modelová řada vozů Laika se pohybuje ve středním až vyšším cenovém segmentu.

Domovská stránka výrobce: www.laika.it

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Laika

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Laika

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.