Společnost Hymer GmbH & Co. KG na novém podvozku Mercedes-Benz Sprinter představila model B-Class ModernComfort a facelift modelu Hymer ML-T již v květnu. Další velké představení modelů Hymer B-MC I 580, Hymer B-MC T 580 a Hymer ML-T 580 se konalo na Caravan Salonu v Düsseldorfu. Tentokrát je k dispozici jejich speciální verze Edition1One, která je pro typ limitována počtem 150 kusů.

Většinou při koupi nového obytného automobilu je třeba počítat s dlouhou dodací lhůtou. To neplatí v případě exkluzivních modelů Edition1One. „S nálepkou Edition1One obdrží naši zákazníci svůj vysněný automobil týden po tom, co učiní objednávku, čili dokud oficiálně dorazí automobil k prodejci už se mohou připravovat na dovolenou,“ říká Christian Bauer, ředitel společnosti Hymer GmbH & Co. KG. „Všechny naše speciální modely jsou založeny na novém modelu Mercedes-Benz Sprinter, mají komplexní standardní vybavení s exkluzivním balíčkem speciální edice a zůstávají pod hranicí 3,5 tuny dokonce i se čtyřmi cestujícími„.

První v odvětví: spolupráce mezi firmami HYMER a Mercedes-Benz Vans

Modely B-Class ModernComfort jsou pozoruhodné svou mimořádně nízkou hmotností, zdokonalenou aerodynamikou, výrazným nárůstem úložného prostoru v důsledku dvojité podlahy, stejně jako standardní nádrží na čistou vodu o objemu 180 litrů a 150-litrovou nádrží na odpadní vodu. Oceněné SLC šasi pro modely B-MC I 580 a B-MC T 580 je kombinované výlučně s novým podvozkem Mercedes-Benz Sprinter. Úzká spolupráce mezi společnostmi Hymer a Mercedes-Benz vedla k vytvoření unikátního obytného automobilu na trhu tohoto odvětví. Model Hymer ML-T 580 je založen na novém Mercedes-Benz Sprinter s pohonem zadních kol.

Přečtěte si také:  Speciální edice s prémiovou výbavou – Hymer Free S Blue Evolution na podvozku Mercedes-Benz

Hymer Edition1One

Výjimečnost a hladká jízda jako standard

Vozidla přicházejí se spoustou doplňků, jako je poloautomatická klimatizace TEMPMATIC a kožený volant. Originální 16-palcová kola z lehkých slitin značky Mercedes-Benz, povrchová úprava Metallic Silver pro integrované automobily a Metallic Tenorite Grey pro kabinu polointegrovaných obytných automobilů dělají Edition1One opravdu atraktivním vozidlem. Označení pořadovým číslem z omezeného vydání je další pozoruhodnou vlastností. Exkluzivita modelů se odráží i v designu interiéru. Na výběr je volba mezi dvěma dřevěnými povrchovými úpravám v kombinaci s čalouněním z imitace kůže. Standardní nepřímé osvětlení vytváří uvnitř automobilu jedinečnou atmosféru. Příjemně působí například i zdobení logem Edition1One.

Vozidla standardně nabité technologiemi

Modely ModernComfort třídy B mají například novou 9G automatickou převodovku s měničem točivého momentu s výkonem 177 koní a funkcí Hold, zatímco model ML-T je dodáván s automatickou převodovkou 7G-Tronic s výkonem 163 koní. Všechny modely Edition1One jsou vybaveny funkcí ECO start / stop. Multimediální systém Mercedes MBUX s dotykovým 10,25 palcovým displejem, včetně navigace, DAB a reverzní kamerou s multifunkčním volantem nabízí nejnovější multimediální aplikace, přičemž je mimořádně snadno ovladatelný. Polointegrované vozidla B-MC T a ML-T mají nad kabinou řidiče panoramatickou střechu, která se dá manuálně otevřít. Na vstupních dveřích nechybí síťka proti komárům, jakož i žaluzie v kabině. Integrovaný systém B-MC I se může pochlubit dveřmi řidiče s elektrický stahovacím oknem a osvětlením schůdek.

Hymer Edition1One

Všechny tři modely mají možnost přeměny dvou samostatných lůžek v zadní části vozidla na obrovskou oázu na spaní. Všechny tři modely jsou dodávány s přídavným zásuvkovým modulem sestávajícím z pěti 230 V a dvou zásuvek 12 V, jakož i dvou duplovaných portů USB včetně obložení kuchyňské stěny. Pro večerní odpočinek je k dispozici 32-palcový LED TV s integrovanými reproduktory a DVD mechanikou, jakož i inteligentní multimediální systém Hymer s Bluetooth technologií.
Dokonce i se čtyřmi cestujícími a komplexními prvky výbavy a doplňky Edition1One zůstávají vozidla pod 3,5 tunovým limitem a nabízejí dostatečnou rezervu zatížení.

Modely Hymermobil B-MC I 580, Hymer B-MC T 580 a Hymer ML-T 580 s omezenou edicí jsou k dispozici u dealerů od října 2018.

Přečtěte si také:  Hymer představuje na CMT 2024 nové kompaktní uspořádání Hymer ML-T 570

 

 

Foto: Hymer

Hymer GmbH & Co. KG

Hymer je od svého založení v roce 1957 pojmem v obytných automobilech a karavanech a ztělesněním prémiových obytných aut vyrobených v Německu. Je jedním z nejstarších a nejvíce inovativních výrobců karavanů a obytných automobilů v Evropě. Pilířem společnosti jsou čtyři divize: Hymer Motor Caravans, Hymer Camper Vans, Eriba Caravans a Hymer Original Parts.
Výraz „Obývák na kolech“ není pro Hymer pouze fráze. Obytné auta odrážejí přesně to, co od nich zákazníci očekávají. Vynikající kvalitu, komfort, kvalitní vybavení a nejvyšší úroveň bezpečnosti. To vše se nabízí již jako standard. Obytné vozy jsou standardně vybaveny rozsáhlými bezpečnostními prvky. Kromě toho se mohou zakazníci vždy spolehnout na komplexní škálu služeb. Společnost je nejen pozoruhodná svou dlouhou tradicí a vášní pro mobilní bydlení, ale je také jedním z předních výrobců v prémiovém sektoru díky vysokým standardům kvality a neustálým inovacím.
Hymer GmbH & Co. KG je součástí skupiny Erwin Hymer Group SE.

Domovská stránka výrobce: hymer.com

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Hymer

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Hymer

Přečtěte si také:  Hymer inovacemi v segmentu obytných dodávek na platformě Fiatu řeší požadavky moderního karavaningu

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.