Před začátkem zimy ve Skandinávii a časným večerním stmíváním, podnikli dobrodruzi James Forrest a Nic Hardy epické turné do Norska, když pronásledovali poslední letní světlo. Při jejich cestách jim sekunduje obytný minivan Ford Transit Custom Nugget se střešní stanovou nástavbou a krátkým rozvorem.

Jejich cílem bylo nejvyšší evropské svislé stoupání, Trollwand (nebo Troll Wall) v Norsku. Skalní masiv s 1700 metry patří k působivým horám Trolltindene. Jak se jim dařilo a o zážitcích na své cestě, komentuje ve videu James Forrest.

Je to první část nové série videí kanálu Ford Europe s názvem „Velké úniky“. Každá nová epizoda, která bude pár dobrodruhů doprovázet za jejich objevy při cestách za neobvyklými nebo velkolepými místy, bude vydána náhodně. Série videí, kterou můžete sledovat na adrese https://youtu.be/rd7STn5NH8w, vzniká v produkci Ford Europe ve spolupráci s časopisem Sidetracked.

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.

1 komentář

  1. Ford Transit je skvělý auto. Měli jsme ve firmě 2 po sobě. Všechno fungovalo. Jen malé klasické detaily. Ale musím teda říct, že jsme hodně dlouho vybírali a všechno kontrolovali. Na https://www.vanscentre.com nám vyšli vstříc. A supr.