Cena Red Dot Award je prestižní ocenění, jehož devizou je, že mezinárodní porota uděluje prestižní titul pouze produktům s výjimečným designem. Do letošního výběru bylo přihlášeno více než 60 zemí z celého světa. Jak uvedl generální ředitel společnosti Red Dot, zisk tohoto titulu při tak vysokém počtu účastníků hovoří jasně o vynikající kvalitě obytného automobilu Laika.

Laika Ecovip Space Concept si získal srdce poroty díky designu prostoru, založeného na myšlence nabídnout prostředí vozidla tak, aby bylo vše kolem stále snadno dostupné. Každá oblast obytných automobilů Ecovip byla navržena tak, aby poskytovala jedinečný zážitek z cestování, počínaje kabinou řidiče, kde panoramatické čelní sklo dlouhé 2,17 m nabízí dokonalý výhled a poskytuje světlo celému vozidlu. Kromě toho, zmenšená vzdálenost mezi volantem a čelním sklem (-17 cm) poskytuje pro řidiče zlepšený výhled a neopakovatelný zážitek z jízdy.

Laika Ecovip H3109

V obývací části poskytuje standardně velké boční okno více přirozenějšího světla. Prostorná, přizpůsobitelná a ergonomická skupina sezení s velkou boční pohovkou poskytuje místo až pro pět osob. Integrace mezi kabinou řidiče a obývací částí je příkladná díky souvislé linii nástěnných jednotek a jednotnému designu. Prostor na spaní je navržen účelově tak, aby nabídl maximální optimalizaci úložného prostoru, a to pomocí skládacího lůžka, které šetří prostor a praktické výsuvné skříně. Multifunkční dveře toalety navíc umožňují oddělení prostoru na spaní od zbytku vozu, což poskytuje vysokou úroveň soukromí.

Přečtěte si také:  Nová Laika Ecovip 645 s multifunkčním zadním prostorem

Nová modelová řada Ecovip byla uvedena na trh v červnu minulého roku, obsahuje celkem 9 modelů nabízejících různé půdorysy se samostatnými lůžky, manželskou postelí, skupinou sezení do L nebo v modelech DS umístěním předních tvárou v tvář.

Společnost Laika založil Giovanbattista Moscardini v roce 1964, přičemž při výběru názvu byl inspirován prvním psem ve vesmíru. Společnost je dnes součástí skupiny Erwin Hymer Group.

Foto: Laika

Laika Caravans SpA
Italský výrobce obytných automobilů s 50letou historií společnosti má s jejich stavbou bohaté zkušenosti. Typický, čistý italský design zvenčí i zevnitř činí modely značky Laika atraktivními. Jako dceřiná společnost německé skupiny Erwin Hymer Group chce přesvědčit i jejich praktičností a solidností. Designéři Laika vědí, jak chytře zkombinovat formu a funkci elegantním způsobem. Modelová řada vozů Laika se pohybuje ve středním až vyšším cenovém segmentu.

Domovská stránka výrobce: www.laika.it

Další informace jsou k dispozici na naší stránce: Laika

Inzerce – prodej, pronájem, koupě vozidel Laika

Přečtěte si také:  Nový integrovaný obytný vůz Laika Kreos: ikona stylu, designu a pohodlí

Líbil se Vám článek?

Naši redakci můžete podpořit peněžitým darem
v jakékoliv výši bankovním převodem na účet:

2400806950 / 2010

QR kód obsahuje údaje k platbě, výši částky si určete sami.